FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Bra med stopp i trafiken


Motorvägsinfarten i Åbo. 9.2.2017. Foto: Håkan Eklund. Nr 49/365.

Blev sittande i trafikkö på hemväg sent från jobbet. Universitetssjukhuset byggs ut, bl.a. tvärs över motorvägen. Fick vänta en stund när maskiner skulle flyttas. Hade ingen dagens bild ännu , när jag med ens vaknade upp (hade Metallica på full volym ...) och insåg att motivet hade jag ju alldeles utanför. Hade klokt nog 70-200 mm i sätet intill. Det fick bli pang på genom smutsig framruta.

Inlagt 2017-02-09 21:15 | Läst 966 ggr. | Permalink
Det blev en mycket bra bild tycker jag, med både dramatik och spänning i känslan!/ Björn T
Svar från Håkan Eklund 2017-02-11 09:51
Det roliga är ju att när man sitter fast någonstans och måste vänta finns det ju tid att söka motiv ... om kameran finns i närheten. Tog en stund innan jag kom på det här, var aningen trött ...
- hawk
Som faktatillägg så orsaken varför det är trångt vid infarten är att det har visat sig att betongen inte uppnår fasthetskraven och den betonggrund som redan byggts måste rivas och ny betong gjutas istället. Detta beräknas fördröja sjukhusbygget med ca 8 månader, och med tanke på alla andra bygg- och renoveringsprojekt i staden så lär det säkert bli det dubbla ännu. Det här är sånt som du Håkan påpekat flera gånger tidigare att det är så bråttom att få allting fort färdigt till ett så billigt pris som möjligt vilket leder till att mycket som byggs idag blir "fuskbyggen" där alla involverade entreprenörer sedan skyller på varandra.
-Paul
Svar från Håkan Eklund 2017-02-11 09:50
Tack för utvidgningen; orkade inte valsa igenom detta - hade lite brådis när jag skrev.
Ja, så går det när man kör med snabba ryck = false saving ...
- hawk