FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Bland svettiga kvinnor


15 m från mitt HQ. Arken, ÅA, vintern 2014. Foto: Håkan Eklund.

Ett bättre sätt än att avsluta ett gympass än en halvtimme bland svettiga quinnor i infraröd bastu, finns bara inte. Visst är det mixed, men ändå är det främst kvinnor som gillar att bränna kalorier i denna stora "mikrovågsugn".

Normalt sitter alla tysta och mediterar, som också är skönt, dvs. att bara gå in i sin egen värld i en mycket positiv miljö, medan svetten rinner och alla slaggprodukter tvingas ut.

Men i kväll var allt annorlunda, alla pratade och var vänliga och artiga = Alla hjärtans dag! Eller vändagen som man ofta säger i Finland. Tydligen var alla programmerade på att vara extra vänliga, och det var ju kul. Egentligen borde ju varje dag vara en "vändag"!

Och den finska bastukulturen är bara så härlig, där blir vi alla avklädda in på bara skinnet, där gäller inga uniformer och "kragspeglar". Där är alla lika.

Inlagt 2014-02-14 20:34 | Läst 870 ggr. | Permalink
Det där med att sitta tyst och meditera i bastu, det känner jag igen. Och andra sidan är jag inte någon bastuälskare, tål inte värmen och fuktigheten så bra... Infrasauna verkar inte vara behagligare. Varför är det mest kvinnor som gillar detta?
Svar från Håkan Eklund 2014-02-16 19:40
Vanlig bastu och infraröd är väldigt olika, men båda lika sköna. Jag kunde sitta i sådana i timmar, bara så skönt för kropp och själ.
- hawk
Bastuälskare är jag, men infrabastu har jag aldrig provat på.
Jag gillar din bild för dagen.
Svar från Håkan Eklund 2014-02-16 19:40
Prova om du har möjlighet till det.
- hawk