FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

BFF och Naturfotografen


Heidi Holmlund/BFF fotograferar majvivor, Matsaluviken, Estland 29.5.2011. Foto: Håkan Eklund.

Så har då nyaste numret av "Naturfotografen" (nr 3/2011) utkommit. Det handlar alltså om BioFotos medlemstidskrift, som ges ut i Norge, och till största delen är på norska. Alltså den medlemstidskrift som höll på att "ätas upp" av kommersiella aktörer ... (inkl. förra ordf. och redaktör ...) - men som överlevde "palatskuppen" och lever vidare - som är bra! En stor naturfotoförening som BioFoto bör absolut hålla sig med en egen publikation, allt annat är otänkbart.

Och nu börjar tidskriften se allt proffsigare ut! Limbunden, 68 sidor, och med en bildlayout som börjar bli riktigt tilltalande. Textlayouten känns ännu lite orolig, men kanske också den hittar sitt format.

I egenskap av ordförande för BioFoto Finland (BFF) är jag dock lite förvånad över att hitta två sidor med "Nytt fra BioFoto" och "Nytt fra BioFoto Sverige", men inget "Nytt fra BioFoto Finland" ... Ingen har frågat oss om vi har något nytt att komma med ... Trots att vi har; och snart ger vi ut vår första Årsbok.

BFF (= BioFoto Finland) är sen den 10.6.2010 en juridiskt självständig förening enligt finsk lag (registrerad och godkänd hos Patent- och registerstyrelsen), samtidigt som vi förstås är en medlemsförening i den nordiska BioFoto-familjen.

Trots att det fysiska avståndet till Norge är vad det är, handlar det ju bara om sekunder att via internet ta kontakt till oss, men jag kan inte erinra mig att BF:s ordf. någonsin skulle ha mejlat mig för att fråga något. Däremot skickar BF:s sekreterare nog ut info till alla avdelningar då och då. Eftersom BioFoto Sverige nu också tagit steget ut som självständig förening, tycker jag att varje land skall vara tydliga med namnet, dvs. att vi har BioFoto Norge, BioFoto Sverige och BioFoto Finland, plus en massa lokala avdelningar i Norge och Sverige. Svenskfinland är för litet för att splittras upp i lokala avdelningar, trots att vi finns utspridda längs en lång och krokig kust/skärgård.


Inlagt 2011-09-17 21:14 | Läst 2487 ggr. | Permalink
Hej
Visst är tidningen bra, det senaste numret är riktigt spännande och snyggt. Klart att ni i BFF ska vara med på tidningståget precis som vi i BFS.
Christer
Jag fick också senaste numret häromdagen. Tidningen överraskade mycket positivt, med bra artiklar och nästan deprimerande bra bilder.