FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Bastu i solnedgång


Från kvällsvandring på Kökar, Åland. 17.5.2020. Foto: Håkan Eklund. Nr 138/366.

Tidigt i höstas bokade jag en stuga på Kökar för Amerikakompisen (emigrant - vi är födda i samma by) och mig, han som varje vår dyker upp för en fågelskådarvecka i Österbotten. Denna gång hade jag lyckats locka honom att flyga till Åbo, att vi först kunde göra en tur ut till Kökar, som han aldrig varit till - innan vi skulle köra upp till våra gamla revir i Österbotten.

Men sen kom den jävla coronapandemin som stängde gränser och ändrade på alla fina planer.

Men jag ville inte avboka stugan, så nu sitter jag här i en varm liten koja efter bastu i solnedgång, och  njuter av en sval öl tillsammans med min kära hustru. Vad gör man inte för att hålla lokalekonomin rullande (och dessutom hålla ens andra halva på gott humör). Det är inte alltid så roligt att ha en man som titt och tätt försvinner ut till en massa märkliga ställen.

Vi körde runt på ön under kvällen, och hon fick se sin första jorduggla, till och med två. En art som jag faktiskt inte såg ifjol. Nu har jag 171 arter, precis samma antal som ifjol vid samma tid. Och bakom husväggen sjunger näktergalen i den kyliga natten. Bara så kul.

Inlagt 2020-05-17 22:24 | Läst 587 ggr. | Permalink
Vackert ljus i din bild, ser ut som riktigt lång brännvidd, må fint, LO
Svar från Håkan Eklund 2020-05-18 13:07
Ja, fin kväll men kylig vind. Optik: 70-200 (här 200).
- hawk