Nisseblogg

Gatufotograf

Gatufoto kring Westminster Abbey

Gatulivet kring varje plats i London formar sig till en egen berättelse även om det bara är ett kort besök. Särskilt om man intresserar sig för gatufotot.

Enklast att ta sig till Westminster Abbey är med tunnelbanan och kliva av vid the Embankment. Så här ter sig den relativt nyanlagda uppfarten ut innan man kommer ut invid Themsen under Boadiceas staty och tittar upp mot parlamentshuset.

 

 

Parlamentshuset är väl bevakat mot turiser och terrorister. Den här bilden är tagen med låg fotovinkel. När jag reste mig noterade jag att ett gäng japaner följd mitt exempel och kröp på trottoaren med sina kameror för att få samma fotovinkel.

 

 

Dr Tripletts Primary School firade 150 års jubileum i St Margaret´s Church som ligger vägg med vägg med Westminster Abbey.

Chancellor Mary OConner syns här tillsammans med medlemmar i skolstyrelsen i dr Tripplets School. Hon är mayor i Hillington i norra London där skolan finns.

 

 

Dom 350 eleverna som deltog i gudstjänsten hade just tågat iväg till sina bussar för hemfärd till Hillington. Lärararna och honoratiores pustade ut och pratade.

 

 

En bild på Mary OConners consortes. Han bär visserligen ingen "Chain of Office" men försöker se rätt grann ut ändå.

 

 

Även prästerskapet - både från Westminster Abbery och från Hillington - pustar ut.

 

 

Kunde inte låta bli att ta en bild på den här diakonen i St Margret´s med vit fluga.

 

 

Efter en stunds samtal lämnda Mary OConner et consortes sällskapet och vinkade glatt till dem som fortfarande var kvar. Mary företräder de konservativa förresten och har varit mayor i snart tio år.

 

 

Alla mayors har tjänstebil med privatchaufför i tjänsten. Den väntade i Deans Yard på andra sidan Westminster Abbey.

 

 

Naturligtvis har jag inget med dr Tripplets skola att göra. Om man snubblar över något intressant så tas givetvis en del bilder medan man konverserar folket på plats för att få reda på vad som händer.

Man kan ju använda kameran som ett verktyg att ta kontakt med människor. Och sådana här vardagsevenamang har vi inte hemma i Sverige.

 

 

Postat 2011-11-13 07:07 | Läst 1635 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Regn och paraplyer

Med perspektiv gatufoto blir det nästan lite av karneval när ett skyfall bryter ut. Människor rusar för att ta skydd eller går tryggt vidare med uppfällt paraply. Eller kanske till och med väljer att bli genomblöta. Struntar totalt i vätan.

Alla regnvåta ytor - gator, väggar, kläder - får nu spännande reflexer.

Dom här bilderna är tagna i tryggt skydd under ett tak vid Victoria Station i London i rusningstid. Det oberäkneliga engelska klimatet gör att många alltid är försedda med paraply. Även om väderlekstjänsten förutspår solsken.

Bilderna visar att även engelsmän förfallit till att använda dom där små utfällbara tingesterna. Praktiskt  - men ingen stil. Men dom har vana att hantera sina paraplyer. Det är sällan man ser kollisioner i folkmassorna.

 

 

 

Här kommer två bilder på damer som har rejäla paraplyer. Perfekta ur fotosynpunkt och ger överlägset skydd mot regnet. Ska väl tillägga att nu var det nästan mörkt och åskknallar dånade mellan väggarna.

 

 

 

Sen finns det ju förståss dom som inget paraply alls har och gör det bästa av situationen.

 

 Hösten med de eviga regnen är här.

Så småningom tog jag tunnelbanan hem.  Passagerarnas  våta kläderna hade förvandlat den till något som kändes som en fuktig, varm, finsk bastu.

 

Postat 2011-11-05 10:24 | Läst 3009 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera