Gatufotograf

Regn och paraplyer

Med perspektiv gatufoto blir det nästan lite av karneval när ett skyfall bryter ut. Människor rusar för att ta skydd eller går tryggt vidare med uppfällt paraply. Eller kanske till och med väljer att bli genomblöta. Struntar totalt i vätan.

Alla regnvåta ytor - gator, väggar, kläder - får nu spännande reflexer.

Dom här bilderna är tagna i tryggt skydd under ett tak vid Victoria Station i London i rusningstid. Det oberäkneliga engelska klimatet gör att många alltid är försedda med paraply. Även om väderlekstjänsten förutspår solsken.

Bilderna visar att även engelsmän förfallit till att använda dom där små utfällbara tingesterna. Praktiskt  - men ingen stil. Men dom har vana att hantera sina paraplyer. Det är sällan man ser kollisioner i folkmassorna.

 

 

 

Här kommer två bilder på damer som har rejäla paraplyer. Perfekta ur fotosynpunkt och ger överlägset skydd mot regnet. Ska väl tillägga att nu var det nästan mörkt och åskknallar dånade mellan väggarna.

 

 

 

Sen finns det ju förståss dom som inget paraply alls har och gör det bästa av situationen.

 

 Hösten med de eviga regnen är här.

Så småningom tog jag tunnelbanan hem.  Passagerarnas  våta kläderna hade förvandlat den till något som kändes som en fuktig, varm, finsk bastu.

 

Inlagt 2011-11-05 10:24 | Läst 3010 ggr. | Permalink
Ett riktigt paradis för oss fotografer paraplyer och speglingar i gatan. Kan tänka mig att paraplyet där också markerar att man är välklädd. Fina bilder Nils-Erik
/ Bengt
Svar från Nisse Larsson 2011-11-05 12:34
Tackar Bengt. Fundera på att börja bloggen med bild på en väklädd engelsk herrre. Givetvis iförd paraply hängande över armen. Själv betraktar jag mig som väklädd först när jag bär en kamera runt halsen. - Nilserik
Härliga bilder - min favorit är den sista:) Undrar om han skyddar luggen....
Svar från Nisse Larsson 2011-11-05 14:11
Roligt du gillar mina bilder. Kanske det är obehagligt med slagreng på flinten? - Nilserik
Regn och paraplyer är en gatufotografs blöta dröm. Sista bilden är bäst :-)
Svar från Nisse Larsson 2011-11-05 14:14
Han är lite udda i sammanhanget. Tyvärr varade regnvädret bara en halvtimme. - Nilserik