Gatufotograf

Inspelning av Antikrundan i Eskilstuna

Många ville träffa Antikrundans experter. Kön var nästan en kilometer lång. Själv hade jag ett par gamla snusdosor i ryggsäcken för värdering. Men gav upp när jag konstaterat hur stor kön var.

Tog istället fram kameran och fick några bilder på evenemanget.

Antikrundan spelades in på Munktellmuseum i Eskilstuna igår. En favorit sedan SVT började 1989 sända programmet. 

Träffade här Knut Knutsson som har varit med sedan begynnelsen. Sakligt, vänligt och kompetent granskade han alla föremål som besökarna kom med. På andra bilden här kollade han gamla guldmynt. 

Programledaren Anne Lundberg med ett kamerateam pratade med alla besökare. Mannen i hatten hade med sig några keramikfigurer från Höganäs. Här säger Anne att deras nya antikexpert Måns Nilsson från Lund älskar Höganäs keramik. Han kan allt i ämnet, betonade hon med gesten som syns på bild. 

En besökare med en gammal fonograf och diverse tillbehör. Den som är fint uppklädd har nog god chans att få några minuter i programmet. 

 

Jag slogs av den fina stämningen som rådde vid inspelningen. Alla verkade glada och gjorde sitt jobb väl. Dessutom var vädret perfekt. 

Inlagt 2022-08-30 07:06 | Läst 1776 ggr. | Permalink
Hej,
Snyggt Nisse. Riktigt fint reportage av det fina programmet.
Ha det väl med snuset
Bob
Svar från Nisse Larsson 2022-08-30 13:18
Tack Bob. Kul att se hur det går till i verkligheten. Hälsar NL
Hej NL.
Fin reportage och synd att du inte fik värderat snusburkarna.
Samma typ av program (koncept) finns också på dansk TV och jag har även sett det på engelsk TV. Överallt mycket populära programer.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Nisse Larsson 2022-08-30 13:19
Tack Erik. Själv gillar jag nog det engelska programmet bäst. Hälsar NL
Ett program också vi brukar se, med stor behållning. Just den positiva, vänliga och glada tonen i programmet är det som påverkar oss mest. Roligt att se dina fina bilder och få vårt positiva intryck bekräftat :-) Hälsningar/ Björn
Svar från Nisse Larsson 2022-08-30 19:21
Tack Björn. Besöket på plats var en positiv upplevelse. Fick en glimt av de medverkande experterna. Kändes som att möta gamla vänner. Hälsar NL