Gatufotograf

Tusen gamla lergubbar!

Varit krasslig en tid men känner nu att fotopromenaderna kan börja igen. Viktigt för motionen.

I Stockholm finns en bra rastplats. Medelhavsmuseet vid Gustav Adolfs torg. Ett lagom stort museum med föremål jag gillar. Mitt i centrum. Bara att slinka in när man har vägarna förbi.

Som regel börjar jag med att vila benen framför en stor glasmonter med tusen uppställda lerfigurer. Från en kultplats på Cypern som användes 1200 - 100 f.Kr. Sen är det dags för en paus framför de här stora gudabilderna.

Gillar att betrakta såna här grejor. Utan att ha någon egentlig kunskap om historiska fakta och sånt.  

Museets övervåning rymmer "Bagdad Café". Fint ställe att luncha på. Anrik miljö.  På bortre väggen syns ett porträtt på gamle kungen.  Bara det känns lite extra.

Inlagt 2021-11-29 10:00 | Läst 1014 ggr. | Permalink
Hej Nils-Erik.
Det låter bra att du har återhämtat dig – du har varit saknad. Det låter som ett intressant museum och även med ett mysigt café.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Nisse Larsson 2021-11-29 18:02
Tack Erik - man är på bättringsvägen. Spännande att möta gamla kulturer så här. Hälsar NL
Trevligt att se dig tillbaka! Och det finns ju en del i Stockholm som inte finns varken i Finspång eller Korsheden.....Visste fö inte att Cypernborna var tvåtusen år för Tove Jansson med hattifnattarna, hälsningar/ Björn
Svar från Nisse Larsson 2021-11-29 21:28
Tackar Björn. På Cypern bodde ett sjöfarande folk - så likheterna med hattifnattarna finns på flera plan. Spännande är att figurerna stod så här tätt när de grävdes fram. Och ställts upp så under tusen år utan att förstöras. Hälsar NL