Gatufotograf

Lunchvanor i dessa tider

Många måste gå till jobbet som vanligt. Trots pandemi. Och lunch måste man givetvis ha. Kanske man tar med nåt hemlagat. En djupfryst måltid för tjugo spänn på stormarknaden att fixa i micron. Enkelt och duger också.

En restaurant vid Fristadstorget säljer djupfrysta lunchlådor för femtio kronor. Rejäla portioner som smakar förträffligt. Räcker för två och vi har prövat det hemma. 

Mannen på övre bilden kommer ut från en restaurant med med en lunchpåse.  Kom visst själv med på den bilden. 

I samma veva togs bilden nedan. Hon sitter på torget och äter med en plastgaffel direkt ur lunchlådan. Kanske lite kallt om baken.  Men det ser fint ut i middagssolen. 

 

Bilderna tog jag för några dagar sedan. Solen tittade fram då nån timme vid lunchdags. 

Inlagt 2020-12-05 07:48 | Läst 455 ggr. | Permalink
Arbetsplatsen är tydligen en riskfaktor.
Säkrast då att käka utomhus., om man inte väljer konserthustrappan, som brukar vara fullpackad med lunchgäster.
/ Bengt H.
Svar från Nisse Larsson 2020-12-05 14:51
Säkrast är väl att inte äta alls på hela dagen. Behålla munskyddet på och bara jobba. Hälsar NL
Hej Nils-Erik - ja man kan lätt få det - att "fångas" i speglarna :-)
Här i DK har "take away" - konceptet nästan exploderat. Det håller restaurangerna och kaféerna vid liv.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Ja man får inte vara knusslig om hungern trycker på..
Mvh/Gunte..