Gatufotograf

En makthavare pratar!

 

I förrgår såg jag den här scenen. Två journalister och nån makthavare står uppställda med en kamera. Makthavaren pratar och pratar.

Hänger här en kort stund. Tar en bild. Vad handlar det om? - Ingen aning. Vet heller inte vilka dom är.

Innan jag lämnar sällskapet tar jag ännu en bild. Då ställer journalisten en fråga - till sist. Makthavaren ser märkbart irriterad ut.

 

Inlagt 2020-09-18 06:46 | Läst 774 ggr. | Permalink
Fint fångat! Det gäller att hålla avstånd till folket! ;) Och tack och lov för att pressen kan ställa obekväma frågor utan att riskera livet som i en del andra länder!
/B
Svar från Nisse Larsson 2020-09-18 14:50
Tack Bengt - man vill ju gärna visa att journalisterna ibland verkar vara lite på bettet. Hälsningar Nilserik
Du borde kanske ha blivit en makthavare.. Vad händer annars i E-tuna.. hörde att det dödliga våldet spridit sig dit också, så även till Nyköping.. Det räcker inte med Corona tydligen!
Hälsn!
Svar från Nisse Larsson 2020-09-18 14:51
Personlig makt är liksom inte min grej. Och vad mordet i Eskilstuna beträffar kan jag bara säga - Det var inte jag. Hälsningar Nilserik
I Sverige är ju princip alla makthavare folkvalda. Dessutom är dom flesta väldigt vanliga människor. Enda skillnaden mot dom flesta av oss är väl att dom bestämt sig för att inte bara prata utan också vara med och ta ansvar för att det faktiskt går åt rätt håll med Sverige. Vilket man sen tycker är rätt håll beror såklart på var bland partierna man hör hemma. Men jag är övertygad om att alldeles oavsett partifärg drivs nästan alla våra politiker av en vilja att förändra till det bättre. För det får dom ofta skit från olika håll, mest från människor som hellre pratar än lägger ner arbete på göra vad dom kan för att få igenom den politik dom tror på. Men visst är det bra att dom granskas ibland. Det mesta tycks behöva granskas då och då, från fackföreningar till storbanker. Fina bilder är det! Hälsningar/ Björn
Svar från Nisse Larsson 2020-09-18 19:08
Skildrar bara ett möte mellan journalister och nån makthavare. Vet inte ens om han var politiker. Kanske chef av nåt slag. Mycket talför i alla fall. En dynamik som är intressant att söka fånga i ett par bilder. Sen är det väl så som du säger om politikerna. En del har lätt snubbla ibland i alla fall.
- Hälsningar Nilserik
Khalad 2020-09-18 20:21
Det var inte så väldigt allvarligt menat men jag reagerar på ordet makthavare. Det brukar användas när man är kritisk i största allmänhet till politiker, företagare eller vad det nu är. Och alla snubblar vi nog ibland, både makthavare och vi andra som inte är makthavare då. I större eller mindre frågor. Och visst är det en bra blogg med bra bilder. Fastän jag reagerar på ordet makthavare. Många hälsningar/ Björn