Vem sjutton läser en papperstidning idag?
Dom är dyra, opraktiska och låter illa vid hantering. Så kan man väl beskriva papperstidningen - det nyhetsmedium som tillhör det förgångna. Trots allt väcker en gammaldags tidningsläsare en känsla av nostalgi. Självklart ett mål för gatufotografering.
Ett gammal par satt utanför ett konditori vid Skanstull i Stockholm och läste Svenska Dagbladet. Mannen höll i tidningen och kvinnan läste över axeln på honom. Man verkade diskutera innehållet i artiklarna. Säkerligen en daglig ritual som ser mysig ut.
Stadsbiblioteket vid Sergels torg. Fortfarande finns böcker kvar på bokhyllorna. Men det digitala tar väl över alltmer.
Slog mig ned i en fåtölj framför läsarinnan. Blev först irriterad på växten som skiljde oss åt men lyckade finna en glipa i lövverket och ta en bild.
Rensade bokhyllorna hemma och slängde en massa böcker i veckan. Vem behöver såna nuförtiden? Skönlitteratur - kan kanske ladda ned innehållet till en läsplatta istället. Uppslagsverk eller faktalitteratur - Wickipedia innehåller alltid aktuella uppgifter.
Söndagstidningen var förr i tiden en ritual att läsa. Det kom tidningspojkar och sålde sådana i stugorna. Men nu på morgonen har jag redan skummat av nyheterna på några svenska, engelska och tyska nyhetssiter. Det ringer inte längre några tidningsförsäljare på dörren heller.
Det är väl inget fel i att gilla papperstidningar, precis som det måste vara OK att gilla att läsa den digitalt?
Eller böcker. Läs, det är väl på litteraturen som fokus skall ligga, inte på mediet.
Dina bilder gillar jag mycket! :-)
Fast inte mycket slår känslan av en riktkgt fin, sliten bok... :-)
Mvh Johan
/ Bengt
Men första bilden är topp!
Den uppväxande generationen bryr sig inte om tryckta tidningar. Så det finns inte chans att prasslandet med papper kommer att överleva. Böcker kommer också försvinna, men lyxvarianter kanske finns med ett tag till.
Du finner intresseväckande bilder
Ha det bra
Bob
Anledningen var ett rejält haveri i pressen här i Malmö. Men tydligen så har Sydsvenskan något avtal med en stor morgontidning på andra sidan bron.
Så materialet till tidningen skickades dit, elektroniskt, och tidningen trycktes där. Vi abonnenter fick tidningen vid lunchtid den dagen. Men vi fick den trots haveriet i tryckeriet.
Detta förfarande hade dock aldrig fungerat utan broen!
Å vad gäller kvalitet, så det inte så säkert att det stämmer! :)
/B
Vad som är dyrt är ett relativt begrepp.
För "generation gratis" är allt dyrt som inte är gratis.
Vad som är praktiskt eller ej kan bero på faktorer som hur, var och när.
Mitt problem med papperstidningar är snarare att utgivarna har en agenda med innehållet.
Detta kan man ifrågasätta och avslöja via kommentarafält i on-line-publikationer. Ja, jag talar alltså inte om Sverige där så gott som alla "agendasättande" nyhetsmedier inte har öppnat några kommentarsfält. och de som har haft det har stängt dom. Men i våra grannländer och resten av världens MSM utanför länder som Kuba och nordkorea är sedan länge kommentarsfälten en självklar del i nyhets- och debattartiklarna.
Jag har väl saknat prasslet en eller annan gång sedan dess men mer o mer sällan eller aldrig. Alla tidningsnyheter är ju numera gamla redan när tidningen lämnar trycket. Och så sparar vi många träd och flera skogar VARJE dag.