Osunt att äta jordgubbar så här tidigt
Jordgubbar ska man väl äta vid midsommar. Och de ska va svenskodlade. De här bären är väldigt nyttiga sägs det. Gäller det verkligen alla slags jordgubbar?
På Hötorget finns det tidigt bär från alla hörn i Europa. Torgstånden är fulla med små plastlådor till hutlösa priser. Turister gillar sånt här och handlar för fullt. Här syns en dam glufsa i sig.
Bären lastades väl på en långtradare för ett par dagar sedan, kördes flera hundra mil non-stop till Sverige. Så långt från närodlat man kan komma. Men det gäller det mesta av frukt och grönsaker. Det hälsosamma kräver en väldigt osund hantering.
På nedre bilden syns ett par pensionärer som nog väntar till midsommar med att äta jordgubbar. Låter sig inte frestas av de dyra bären som syns i bakgrunden.
Här i huset delar vi dina attityder. Vi håller oss till säsongen, det gäller också äpplen. De kan vara fräscha under så lång tid och samtidigt se vackera ut, att de måste sprutas eller behandlas på ett sätt. Men jag har hört att danska äppelodlare kan lagra dem under köl och därför kan vara fräsch utanför säsongen också ?
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Turisterna tycker nog bären är billiga här i landet.
Japanerna betalar lika mycket för en gubbe hemma som vi betalar för en liter.
Belgiska gubbar brukar va bra.
Ha det gott
Bob