Gatufotograf

Kollisionsrisk överallt

Se upp i trafiken. Förut gällde det vid korsning av körbana. Man kunde blir påkörd av en bil. Idag har alla trottoarer också blivit körbanor. Ingenstans är man säker. Elsparkscyklar, rullbrädor, barnvagnar överallt. Inga fredade zoner. 

Här står gatufotografen mitt i vimlet.  Alla verkar tänka på sitt.  En gubbe, som kikar ned i skärmen på sin Fuji x100v, är osynlig.  Men han får akta sig så han inte blir överkörd. 

Inlagt 2021-09-03 07:28 | Läst 440 ggr. | Permalink
Illustrativ bild!
Jag gillar inte heller detta. Igår såg jag att dom börjat köra inomhus också, i varuhuset. Anarkin sprider sig också till andra fordonsslag. Parkera bilen på trottoaren? Ingen fara för bilisten, det finns ingen övervakning och ingen social kontroll.

Sociala kontrollen tror jag minskade/upphörde med pandemin och att det är så känsligt att säga nåt till dom som utstrålar invandrarbakgrund.
Svar från Nisse Larsson 2021-09-03 11:26
Besvärligt det här. Noterat man börjar se förare i rätt mogen ålder åka elsparkcykel. Snart finns dom kanske på ålderdomshemmen också. Hälsar NL
Hej,
Det är en svaghet i ett gammalt etablerat samhälle finns det ingen flexibilitet att ta hand om oväntade problem.
De här sparkarna borde klassas som motorcykel och därmed färdmedel för samma bana som bilen.
Ha den fin dag
Bob
Svar från Nisse Larsson 2021-09-03 11:21
Visst är det motorcyklar. Tyvärr är politiker mest populister.vågar inte säga ifrån. NL
Hej Nils-Erik.
Du har fångat problemet perfekt. Här verkar det dock som att den unge mannen står stilla medan han kontrollerar skärmen. Jag såg i går någon köra och hade samtidigt ögonen på iPhonen.
Det är samma problem här i DK. Jag tror att här i landet kommer de att bli helt förbjudna eller att det kommer att ställas så många krav på deras användning att det blir för krångligt att använda dem. De börjar dock förses med lampor, men de saknar fortfarande uten "aviser" och stoppljus. Det kan också ställas krav på krockhjälmar, liksom för mopeder och motorcyklister.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Om fotografen tittar i sökaren istället för att gå och titta på en skärm då ..... :-) :-)
Jag retar Nils-Erik.
Svar från Nisse Larsson 2021-09-03 20:04
Hej. En gatufotograf på spaning har lätt att råka ut för en olycka. Än så länge har jag klarat mig. - Hälsningar NL
En slående bild på eländet som framkallar stress.
HaD/Gunte...