Gatufotograf

Kissnödig i storstad

Stockholm är fantastiskt. Bland annat därför att det finns bra offentliga toaletter med några hundra meters avstånd i centrum. En gatufotograf uppskattar denna bekvämlighet. I lördags var det dags för ett besök på den anrika inrättningen på Slottsbackens krön.

Jag drog mig till minnes ett dambesök här förra året. Den var väl ett undantag. Men jag har märkt att händelser som man tror är unika ofta upprepar sig. Så när jag kom ut noterade jag att en dam kom gående med snabba och bestämda steg utifrån Slottsbacken.

Men först en bild på händelsen förra året. Hon hade tagit god tid på sig och det hade samlats en samling herrar utanför. En rusar snabbt in samtidigt som hon kommer ut.

 

Här är bilden på det andra besöket ett drygt år senare. I lördags således.

 

Hon gick in och stängde dörren efter sig. Efter ett kort ögonblick kom en turist halvspringande och skulle in. Här är bilden när han kommer springande ut från pissoaren, skrikande något upprört på japanska (eller något liknande språk) till sin kompisar. Undrar vad han ropade?

Här kommer kvinnan ut igen från besöket. Och kastar ett par blickar på fotografen.

 

Varför blev det flera bilder på slutet?  Försöker numera få en "burst" på en situation.

Kanske den toalettvårdande myndigheten i Stockholm borde sätta upp en skylt vid den här pissoaren. Och upplysa om att det finns en fin alternativ offentlig toalett utanför Myntmuseet cirka hundra meter längre ned i Slottsbacken.

Men visst är den här inrättningen vacker!!!

Inlagt 2012-10-15 09:25 | Läst 5172 ggr. | Permalink
Kul förstabild. Kvinnan som går är nöjd och lättad medan mannen tycks vara ordentligt pressad :).

/Torbjörn
Svar från Nisse Larsson 2012-10-15 10:12
Den första bilden rymde mer dramatik så att säga med mycket folk på plats i juli månad förra året under högvakten. Så här års är det mer glest med folk. Tack för gillandet. - Nilserik
Att bli kissnödig i Stockholm under en fotorunda har jag varit med om flera gånger. Jobbigt är det.
Roliga bilder av ett vanligt mänskligt behov!
Svar från Nisse Larsson 2012-10-15 10:33
Finns ingen anledning i innerstan. De offentliga toaletterna ligger tätt och är på ena sidan försedd med gratisdörr för herrar med det lilla behovet. - Nilserik
Den första bilden är sååå bra! =)
Svar från Nisse Larsson 2012-10-15 13:05
Tack för det. - nilserik
Härliga bilder och fångade ögonblick. Ler stort åt mannen som kommer springande, han var nog inte van med att stå ute offentligt d v s ljudet hördes liksom utanför:) Några Japanska vänner jag har berättade att i Japan där har de musik på toaletterna så att det inte hörs när man utför sina behov:)
Svar från Nisse Larsson 2012-10-15 19:35
Tack för att du tog dig tid att skriva en härlig kommentar. Den där japanen fick nog en historia att berätta hemma i vintermörkret om Sverige. - Nilserik
Fint litet reportage
Svar från Nisse Larsson 2012-10-16 18:43
Tack för det. Under en promenad händer så mycket. - Nilserik
Den svartvita är bäst. De tre sista onödiga. Men hög klass.
Svar från Nisse Larsson 2012-10-24 08:57
Tyckte det var kul med bildserien när hon blänger på mig. Gillar färgerna i den här "kisshörnan" vid Slottet. Något som faller bort i det svartvita. - NIlserik
JanKw 2012-10-24 14:10
Hennes blängande är mer nyfiket än ilsket, tycker jag. Om det är hennes blick du vill åt, varför inte delförstora? I så fall bara den sista. Nu tycker jag de är alltför lika till formen.
Det är något visst med att behålla en ram/form och låta det hända saker inom den. Fast lite mer dramatik, om jag får önska.

Jag håller med dig om att färgerna är fina.