Gatufotograf

Julbestyr

Julen förbereds. Måttligt trängsel i köpcentrat Tunapark här hemma. Bilden visar kunder utanför systemet. En typisk svensk jul. Kön var flera gånger längre än vad bilden visar. Kunderna fick njuta en stund i julsolen. Lyktstolpen i förgrunden  var passande nog på sniskan.

Julblommor köptes hos trädgårdsmästare Danielsson som är nästan granne. Jag och hustrun är ju coronaisolerade och får blommografera dem man inte träffar under helgen som kommer.

Känner att jag blivit lite flinkare att hantera min Fujii x-100v. Bär den i rem runt halsen under jackan. Tar fram kameran bara vid behov. Men alltid med. Som här inne i växthuset. 

Inlagt 2020-12-20 08:26 | Läst 874 ggr. | Permalink
Det finns många gåtor i tillvaron. En av tiotusen är varför svenska folket tycker att det bara är i systembolaget man ska kunna handla vin??? Jag för min del har alltid undrat varför det inte finns i vanliga livsmedelsaffärer? Svensken är allt en konstig varelse. Nåja, då får hon väl fortsätta stå där huttrande i kö då.
Svar från Nisse Larsson 2020-12-20 15:12
Håller helt med. När vi gick med i EU trodde jag att Systembolaget måste lägga ned. Nu kan vi lika gärna gå ur EU. Hälsar NL
Väldigt sällan jag har ärende till bolaget, beror nog på dom alkoholproblem jag har. Alltså att lyckas ta slut på drickat innan utgångsdatumet går ut ;)
Mvh/Gunte..
Svar från Nisse Larsson 2020-12-20 15:53
Ingen som vill hjälpa till? Hälsar NL
Dom hinner kanske få något drickbart till nyår.

Bengt H
Svar från Nisse Larsson 2020-12-20 16:54
Den som väntar på nåt gott...Hälsar NL