Gatufotograf

Få besökare på stadsbiblioteket!

Stadsbiblioteket i Eskilstuna har alltid varit välbesökt. Men i dessa pandemins tider har antalet sjunkit. Helt naturligt. Vem vågar ta hem böcker som man inte vet vad de utsatts för? Eller läsa tidningar som hundratals besökare bläddrat i innan. Folk kan ju hanterat dem med snoriga fingrar eller hostat hejdlöst över dem.

När jag passerade biblioteket häromdan så gjorde jag ett besök i alla fall. I tidningssalen satt endast två äldre män. Här brukar det alltid var full med besökare. Dagens DN låg i sitt fack. Verkade inte varit vidrörd någon gång under dagen. Så jag gjorde ett försök att läsa den.

Placerade mig vid samma bord som en annan besökare som läste Svd. Tog några bilder med min Fujii - vinklade skärmen och höll kameran i höjd med bordet. Fick vänta en stund innan det dök upp en annan besökare som kunde komma med i bild.

I bakgrunden skönjer man en fotoutställning med fågelbilder från hela klotet. Har för övrigt hängt utställningar med mina gatubilder här. Stadsbiblioteket sköter den här utställningsverksamheten fint.

Efter besöket ångrade jag det dumdristiga i att ha  läst DN på biblioteket. Tvättade händerna extra noga när jag kom hem.

Inlagt 2020-08-31 07:46 | Läst 1364 ggr. | Permalink
Hej Nils-Erik.
Ditt inlägg här är vad jag tror att bloggen är som skapad för. En dagbokanteckning som beskriver din upplevelse och tankar om ett biblioteksbesök - super. Att det till och med illustreras med ett snyggt svartvitt foto gör allt perfekt - bilddagbok.
Din beskrivning i början: "Folk kan ju hanterat dem med snoriga fingrar eller hostat hejdlöst över dem". Har detta vel varit fallet - även innan korona? I DK har mycket färre fall av vanlig influensa och andra infektionssjukdomar hittats här under koronaen. Det kan kanske också bero på ökad uppmärksamhet på hygien?
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Ledsen för den långa kommentaren :-)
Svar från Nisse Larsson 2020-08-31 19:46
Tack får din låååånga kommentar - sån uppskattas. Om jag hade resonerat så här för ett år sedan hade jag med rätta betraktas som ett psykfall. /NEL
Bra bild, gillar att dom är omedvetna om dig!
Hälsn!
Svar från Nisse Larsson 2020-08-31 19:47
Tackar - det är sånt som är spänningen med gatufotot. /NEL