Gatufotograf

Delikatessdisken

Ibland måste jag besöka delikatessdisken på Coop. Min hustru kräver lufttorkad skinka på frukostmackan. Uppskuren i lövtunna skivor.

Själv tycker jag sånt känns lite torftigt i konsistensen om än smakrik. Föredrar helst kokt skinka eller prickekorv av svensk härkomst på min smörgås.  

Framför delikatessen tog jag några bilder från höften medan jag pratade med den trevligt damen.  Kameran är ju för det mesta med,

Under tiden hon skivade upp beställningen kollade jag in lite av det övriga utbudet.  Mest italienskt. Ett land ökänt för sin rikliga antibiotikaanvändning på slaktdjur.

Nåja tunn skiva av sånt kött lär väl inte skada en svensk alltför mycket.

Inlagt 2021-05-28 07:27 | Läst 1057 ggr. | Permalink
Hej,
Skinka på mackan är inte dumt. Men en god leverpastej sitter också väl på mackan. Om nu inte gåslever kan appliceras på en baguette med lite sött vitt vin.
Ha en smaklig weekend
Bob
Svar från Nisse Larsson 2021-05-28 08:32
Leverpastej är inte heller dumt. Föredrar den bakade pastejen framför den bredbara. Gåslever tillhör de gastronomiska höjder där jag inte än har varit. Hälsningar NL
Bob Bovin 2021-05-28 08:49
Helt rätt. En välbalanserad lantpate sitter perfekt på en macka.
/Bob
Hej. Min sambo vill också ha den skinkan. Jag tycker också den är god, men föredrar kokt skinka.
På ica i Liljeholmen finns bröd från hela världen utom Svenskt. Polsk limpa Jugoslaviskt lantbröd Tysk fläta Finskt grovt bröd, Rumänskt bondbröd. Israelisk valnötsbröd, dansk kavring sudegsbröd från lettland....
När jag frågade om dom hade ett svenskt långfranska eller vanliga småfranska kollade dom undrande på varandra och sen mig mig som vore det något fel på mig..
Bra bilder. och text.
Bengt H.
Svar från Nisse Larsson 2021-05-28 08:35
Kokt skinka i tjocka skivor är grejer det. Det där med brödsorter har kommit i en förvirrande mångfald. Men inge går upp mot svenska frallan. Hälsar NL
Bob Bovin 2021-05-28 08:50
Jo, Bengt menar du att de inte har en söt och svampig APK limpa?
/Bob
Det är inte antibiotikan som eventuellt skulle finns i köttet som är problemet! Det är risken att slarvig användning av antibiotika i djurproduktion utvecklar resistenta bakterier som antibiotika inte biter på. Den effekten drabbar alla, även svenskar och även de som inte äter italienska köttprodukter.
Svar från Nisse Larsson 2021-05-29 07:34
Tack för kommentaren. Trodde det varnades för skadliga rester av antibiotika i köttet. Sen lär ju djurhållningen i Italien vara bedrövlig. Hälsningar NL
Trevlig läsning och bra naturliga bilder som hör till. Och alla är vi olika och smaken är liksom baken, delad - jag håller med din hustru :-) Hälsningar/ Björn
Svar från Nisse Larsson 2021-05-29 07:37
Tack Björn. Skinka i olika former är väl perfekt på den morgonmacka jag just nu förtär. Hälsningar NL
Vad använder du för kamera när du ”skjuter från höften” i sådana situationer? Inte en stor och vräkig systemkamera väl, där slutare och spegelrörelse säger ”schlabang” när den avfyras...

En liten kompakt utan slutarljud, eller telefonen? Vore intressant att veta! När jag går på stan och vill ”smygfota”, har jag gärna en M-Leica på magen, hängande i remmen runt halsen - med vidvinkeln inställd på hyperfokalavstånd...

Trevlig blogg för övrigt! Mitt favoritpålägg är ju osten - en god Grevé skulle jag inte kunna leva utan - även utomlands (t ex Tyskland) börjar man numera kunna få en hyfsad ost på mackan till frukosten!
/B
Svar från Nisse Larsson 2021-05-30 08:43
Tack för kommentaren. Det är mycket riktigt en kompakt - Fuijifilm x100V. Instställd alltid på autfokus/ögonigenkänning. Med bländarförval - här f/2 - fixar den till både slutartid och ASA hyfsat. Väldigt nöjd. Den stora spegelreflexen har blivit liggande hemma snart ett år. Hälsningar NL