Gatufotograf

Bilder på Fotosidans blogg har liten publik

 

Den här bilden lade jag upp på min blogg i fredags morse. Bloggen har hittills fått 162 besökare.

I fredags kväll publicerade jag samma bild på DeviantArt med titeln "Stickman Swing". Den har redan fått 10.000 besökare. Det här händer ofta. Ett hundratal besökare på bloggsidan och flera tusen besökare i andra forum.

Det tar en del tid att få till ett blogginlägg. Min arbetsinsats borde förvaltas på ett klokare sätt. Måste fundera vidare kring det här. Hitta andra bra forum.

Bilden nedan är min mest uppmärksammade bild. Har exempelvis fått 414.000 besökare på DeviantArt. Några hundra besökare på Fotosidans Blogg och min ansökan att få den antagen till Galleri FS har avslagits. 

Inlagt 2022-06-19 07:13 | Läst 578 ggr. | Permalink
En intressant fråga, och misstänker att det finns fler "medlemmar" på DeviantArt! Och en annan fråga, är många inklick bra eller? ;) Nu tycker såklart även jag att supermånga inklick vore kul, inte tu tal om något annat! :) Men på en blogg kan man även få igång diskussioner! På gott och ont! ;) Jag vet inte hur diskussionsmöjligheten är på DeviantArt?

Hur som helst, jag tror, tror alltså, att DeviantArt är större än Fotosidan, har fler "medlemmar" eller hur man uttrycker sig! Men visst vore det kul med fler inklick i bloggen här på FS! :)

/B
Svar från Nisse Larsson 2022-06-19 10:51
Hej. Många inklick känns alltid bra. Bättre är de kontakter man har knyta i ett större forum. Kanske Instagram kan va nåt. Måste undersöka . Hälsar NL
Hej,
Viktig punkt att ta upp. Speciellt för redaktion och ägare av fotosidan.se.
Man får ha klart för sig att man jobbar för en liten publik. Jag har bloggat varje dag i 11 år och i morgon blir det den 4000 bloggen. Den totala publiken för den tiden är trots allt mer än en miljon besök. Mycket mer än den publik jag hade som forskare för vetenskapliga artiklar under en hel yrkestid.
Du har hittat ett annat bra medium och många skall nog överväga andra show room.
Tack för att du uppmärksammar våra problem
Ha en fin dag
Bob
Svar från Nisse Larsson 2022-06-19 10:56
Hej. Din arbetsinsats är unik och berömvärd här på bloggen. All heder. DeviantArt har jag varit med i över tio år. Lärt mig mycket den vägen. Hälsar NL
Provade själv Deviant Art för någon månad sen, men precis då blev de hackade eller bombad av tämligen bedrövlig grovporr. Pryd är jag väl inte, men det där var inte vad jag kände att jag ville lägga skärmtid på, så jag hoppade av tills vidare. Låter som man fått ordning på det hela nu, så kanske dax att prova igen...

Men DA är tydligen enormt stor, med massor av bilder och mycket trafik. Såna ställen försvinner man lätt på om man inte lägger upp "klickmagnetiska" bilder. Hellre någonstans med färre och bättre kommentarer; det är inte mängden som är viktigast!
Svar från Nisse Larsson 2022-06-19 11:05
Hej. Man måste verka inom intressegrupper som motsvarar det egna fotandet. Först då blir Da meningsfullt. Man kan följa enskilda bra fotografer över hela världen och få en kommentarsrelation med dem. Tyvärr har jag varit slarvig här och skulle vilja lägga mer tid på sånt. Hälsar Nl
Det har nog en stor betydelse att bloggen är på ett minoritetsspråk. Lägger man upp en blogg på engelska på en internationell sajt får man nog ett större intresse.
Beträffande FS så tycker jag nog att aktiviteterna har gått ner betänkligt. FS Galleri är ett stort skämt.
Svar från Nisse Larsson 2022-06-19 15:39
Hej Thomas. Svenska är väl inte så gångbart i fotovärlden. Engelska ger ju lite motstånd men jag har noterat att många skriver glatt med rätt dålig språkbehandling. Så här års är väl intresset för FS rätt lågt. Får hoppas det blir bättre till hösten. Hälsar NL
Hej NL.
Enligt mig kan man inte jämföra DeviantArt med FS-bloggen. Bloggen här är tänkt som en elektronisk bilddagbok och det är också den funktion som de flesta medlemmar använder den till. Jag vet inte hur många FS-medlemmar som bloggar. DeviantArt meddelade nyligen att de har 61 miljoner medlemmar! Att de har 45 miljoner besökare varje månad. Att tiotusentals konstverk laddas upp varje dag och att de just nu har 350 miljoner konstverk i sitt "inventarium" - målningar, skulpturer, digital konst, pixelkonst, film och animation. De nämner inte fotografering. Det har de dock – det finns Street Photography och Street Art. I båda "Ämnen" blandas det med allt - nude, kvinnor PhotoShoppas in i alla möjliga sammanhang - floder, skogar, hus m.m. Fåglar, blommor, anime, tjejer på stranden, etc.
Kommentarerna låter som - Lovely, beautiful, gorgeous, wonderfull, great work etc.
Jag hade och har tydligen fortfarande en profil med dem från 2014: erikDK. Jag fick många konstiga kommentarer och frågor om min Amazon.
Jag läser de flesta blogginläggen här på FS och kommenterar en hel del också. Det beror också på att inläggen har både text och bilder – en stor skillnad mellan en blogg och ett fotoforum eller utställning. Vad heter du på DeviantArt NL ?
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Jag har tidigare skrivit om de många läsare jag en gång hade mot de jag har idag, men det är en helt annan sak.
Svar från Nisse Larsson 2022-06-19 19:46
Hej. Det här handlar bara om hur jag ska prioritera min tid vid datorn. Gillar bloggandet här på Fotosidan. Prövar nog att växla ned lite med mer aktivitet kanske på DA. Eller Flickr. På Deviantart heter jag sandas04. Hälsar NL
Liten? Beror på vad man jämför med. 200 är färre än 414.000, absolut, men 200 som har fotointresse och allmänintresse räcker gott och väl för mig.

Fast visst vore det kul om nån bild blev viral! Grattis till dig!

Galleri FS: Jag gav mig faan på att komma in fast jag inte plåtar fåglar. Efter 32 refuseringar kom en bild in! Mission accomplished.
Svar från Nisse Larsson 2022-06-19 20:00
Hej. Hoppas att det varit 414.000 personer med gediget fotointresse som tittat på min bild. Grattis till bild på FS Galleri. Hoppas du får fler bilder där. Hälsar NL
Måns H 2022-06-19 20:16
Du har ju 19! Och dom ser bra ut! Utan att vara fågelbilder, mer åt gatufotohållet.

Jag fick in en bild till, en skeppssättning på Gotland belyst enbart av riktiga blixtar.