Gatufotograf

Att streta på!

 

Ett äldre par som jag stöter på ibland vid lunchtid när de handlat mat på Hemköp. De har lite krämpor men stretar på och verkar njuta av livet. De tar sig inte fort fram. Femtio meter till så är de framme vid hållplatsen och sen bussen hem.

Idag bar kvinnan en stor grön basker - tidigare haft en gul i samma modell. På händerna matchande stickade vantar med gröna och vita ränder. Dessutom stickade skydd med blå och vita ränder trädda över handtagen på rollatorn. Säkert bra bra i vinterkylan.  Färger och utformning vittnar om hantverksskicklighet på hög nivå.

 

Inlagt 2020-12-03 08:27 | Läst 524 ggr. | Permalink
Hej,
Det är verkligen en tid att streta sig fram i om man är gammal. Mat måste man ju ha hemma. Isoleringen i dessa tider är inte bra. Alla bryts ned.
Det här är uppenbart det strävsamma paret av vår tid.
Ha det väl
Bob
Svar från Nisse Larsson 2020-12-03 15:29
Jobbigt att få hem mat - dyrt att hålla bil eller ha hemskick. Kanske dom gillar utflykten till affären. Hälsar NL
Vi tolkar omgivningen efter egen erfarenhet. Jag se ett par som kämpar med att ta sig fram där varje steg gör ont. Artros, reumatism och allt möjligt fanstyg som drabbar de som har oturen att bli gamla. Det gör nämligen ont att bli gammal för de allra flesta.
Bilden visar det bra!
Svar från Nisse Larsson 2020-12-03 15:31
Du har så rätt i det du säger. Många har det på det viset. Ville visa det. Hälsar NL
Det är säkert bra att hålla sig igång, min mor var ute och handlade själv tills hon blev 92. I år fick hon problem med foten och att gå i trappor, det är en halvtrappa där hon bor så hon har inte varit ute på ett halvår. Jag byggde en träningstrappa med räcken som hon tränar i varje dag. Så hoppas vi att hon kan komma ut till våren
Svar från Nisse Larsson 2020-12-03 15:33
Fin insats du gjort för din mor. Hoppas hon kan träna upp rörligheten så hon kommer ut igen. Betyder jättemycket. Hälsar NL
Hej Nils-Erik.
Han verkar antingen ha ont eller är missnöjd med sin frus tempo. Eftersom han förmodligen inte är på väg till något "me too" som :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Nisse Larsson 2020-12-03 15:39
Båda rör sig sakta och med möda. Han kanske skulle haft med rollatorn också. Hälsar NL
En fin bild på det strävsamma paret. Man ser det rätt ofta. Ofta är det också kvinnorna som bär eller forslar hem maten.
/ Bengt H.
Svar från Nisse Larsson 2020-12-03 19:24
Jaså, minsann. Lagar nog jättefin mat till sina gubbar också. Hälsar NL
Fin bild och bra text av verkligheten liksom av vardagligheten. Den senare får sällan någon uppmärksamhet, hälsningar/ Björn
Svar från Nisse Larsson 2020-12-04 10:17
Tack Björn för fin kommentar. Hälsar NL