Till största delen är det landskapet som fångar mitt intresse. Både i stort och smått. Blommor och träd. Emellanåt blir det även bilder på landskapets invånare. Allt ifrån älgar till blåvingar.

Vinterpromenad

Skillingaryd

I januari besökte vi även mina föräldrar i Småland. Där vi hemmavid i det närmaste nästan har barmark råder det full vinter hos dem. Snön täcker landskapet. Medan min föräldrar sover middag bestämmer min fru och jag oss för att gå en promenad i detta vita landskap. Ett oemotståndligt snölandskap. Vi är inte direkt bortskämda med den här snömängden ute vid västkusten. 

#2

Skillingaryd

#3

Skillingaryd

#4

Skillingaryd

#5

Skillingaryd

#6

Skillingaryd

#7

Skillingaryd

#8

Skillingaryd

#9

Skillingaryd

Vi hamnar så småningom vid ett friluftsområde efter ca 20 minuters promenad. Här finns bland annat flera skidspår. I min ungdom hände det att jag åkte skidor här. Det är fina slingor. Speciellt 7,5 kilometersslingan minns jag som extra trevlig. Under snön döljer sig också fina löparslingor. Innan jag åkte in i lumpen konditionstränande jag på 2.5 kilometersslingan. Om jag minns rätt gjorde jag min bästa tid på lite strax över nio minuter på den slingan. På fredagar i lumpen körde de ut oss 7 km utanför regementet. Sedan hade vi två timmar på oss att ta oss tillbaka, städa logementet samt duscha och byta till civila kläder för att hinna med bussarna hem. Det var sällan några problem. Oftast fick man istället vänta lite på bussen.

#10

Skillingaryd

#11

Skillingaryd

#12

Skillingaryd

#13

Skillingaryd

#14

Skillingaryd

#15

Skillingaryd

#16

Skillingaryd

Snön ligger tung på trädens grenar.

#16

Skillingaryd

#17

Skillingaryd

#18

Skillingaryd

#19

Skillingaryd

#20

Skillingaryd

På vägen tillbaka kommer vi att gå igenom ett bostadsområde som inte fanns när jag var barn. Här var det istället hagmark. Jag och min bror brukade gå hit upp med vår morfar för att titta på hästarna som betande i hagarna. Som gammal kavallerist tyckte morfar mycket om att gå upp och prata lite med hästarna i dessa hagar. När samhället behövde växa försvann sedan dessa hagar och idag är det få av de som bor på området som känner till att det en gång i tiden vandrade hästar där de nu har sitt trädgårdsmöblemang.

TheInvisibleJackal

Inlagt 2024-03-13 15:54 | Läst 690 ggr. | Permalink
Vackra vinterbilder. Njutbart att bläddra igenom.
Så såg det ut även hos oss här i Stockholm denna vinter under en längre tid, vilket var lite ovanligt - även med gammalt mått mätt.
Svar från TheInvisibleJackal 2024-03-14 21:00
Tack Peter!

Brist på riktigt vinter gör man uppskattar den desto mer när man får chansen att uppleva en.

Hälsningar Jörgen