"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Nystartsjobb ger rätt kompetens till en lägre kostnad

Jag ingår snart i den statliga jobbgarantin vilket innebär att en svensk arbetsgivare kan anställa mig med kraftiga rabatter. Tveka inte att höra av dig till mig om du är på jakt efter en duktig och engagerad medarbetare.

Nystartsjobb är en möjlighet för dig som arbetsgivare att snabbt hitta kompetens till en lägre lönekostnad. Om du anställer en person som varit borta från arbetslivet i mer än ett år kan du få ett ekonomiskt stöd på ett belopp som motsvarar två gånger den arbetsgivaravgift du betalar.

Stödet är riktat till alla arbetsgivare och gäller såväl tillsvidareanställningar som tidsbegränsade anställningar eller anställning på deltid. 
Nystartsjobbet behöver inte ha förmedlats via Arbetsförmedlingen.

Däremot måste du som arbetsgivare ansöka om nystartsjobb hos oss på Arbetsförmedlingen för den person du vill anställa. Vi måste också fatta beslut innan anställningen påbörjas.

Jag har arbetat som informatör, webbredaktör, grafisk formgivare, originalare, annonsproducent, redigerare, fotojournalist, reporter. Genom min samlade arbetslivserfarenhet från många olika yrkesområden har jag lätt för att samarbeta med andra människor. Jag är van vid att hålla igång ett eller flera projekt samtidigt. Jag har ett stort socialt engagemang och är social, kreativ, målinriktad och tycker om att lära mig nya saker.

Klicka här för arbetsprover: http://www.chasid.fotosidan.se/viewpf.htm?pfID=318240

Här följer en länk som innehåller en del av alla de reportagen som jag har gjort i Lettlandhttp://www.fotosidan.se/blogs/chasid/ett-kallt-land-med-manga-varma.htm

Text och foto: © Mikael Good. All rights reserved.

[email protected] 

Postat 2012-03-22 10:08 | Läst 6907 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Le Viseur - The Viewfinder


Say hello to Le Viseur Magazine. This is the front cover for the first number of Le Viseur.

Le Viseur is a new net based Swedish magazine for contemporary documentary photos. The first number of the magazine will be published in the end of mars.


Le Viseur is the french word for viewfinder. We want to create a magazine for contemporary documentary photos. Free from commercial adverts and boring articles about cameras and lenses. We want to put documentary photo were it belongs, right in the center of attention. We believe that many people are interested in straight simple documentary photography, free of special effects and manipulations. We want to give these people a forum and a magazine were they can upload documentary photos, read articles, look at photo-essays and documentary photos.

Le Viseur is a magazine who celebrates the art form of documentary photo. Le Viseur shall also be a place were you can discover new documentary photographers from Sweden and other countries.

You are more than welcome to pay a visit to our site on Facebook and post documentary photos on our wall: www.facebook.com/Le.Viseur.Magazine


The editorial team at Le Viseur Magazine. All rights reserved.

Postat 2012-03-20 10:57 | Läst 8631 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Glöm inte bort det gåtfulla folket

Barn är det viktigaste som vi har och jag kan inte förstå män som väljer att satsa på sin karriär istället för sina barn... Barn behöver både en mamma och pappa som är närvarande och finns till för dem. När man är liten och sjuk behöver man få krypa upp i sin pappas varma och trygga famn för att få tröst. Vad hjälper det om man vinner hela världen men förlorar sina egna barn?









Som arbetslös är det inte lätt att få ekonomin att gå ihop, därför håller jag på att rensa i mina kameraväskor med förhoppningen att få in lite pengar som jag kan satsa på mina barn. Kanske hittar du en pryl som du är intresserad av: http://www.tradera.com/finding.mvc/itemlisting?ftgnr=618485

Text och foto: © Mikael Good. All rights reserved. 

Postat 2012-03-19 09:30 | Läst 8216 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Batteri och displayskydd till en Leica M3 från 1956

Jag fick mig ett gott skratt när jag var ute och sökte efter ett extrabatteri till min kamera idag :) 



 

Jag tror nog att jag ska lägga en beställning på ett displayskydd, ett batteri och en laddare till min M3:a :)


Strax innan soluppgången vid Sinaiberget eller Mosefjellet som det heter på norska.

Text och foto: © Mikael Good, 2012. All rights reserved.
 

Postat 2012-03-13 11:07 | Läst 11896 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

En riktig fattigmansleica

Det är många recensenter som gärna använder sig av begreppet fattigmansleica eller Leicadödare när de ska beskriva nya digitala kameramodeller som i sin utformning kanske liknar den legendariska tyska mätsökarkameran.

Det är lite konstigt då Leicas största kännetecken är den kopplade mätsökaren och så vitt jag vet är det bara Epson som har byggt en liknande digitalkamera. Jag har alltid gillat mätsökarkameror men det är först under de senaste åren som jag har tagit steget fullt ut och köpt ett par stycken. När jag köpte min M3:a fastnade jag rätt så ordentligt i mätsökarträsket. Det är fantastiskt kul att fota med M3:an men att framkalla och scanna filmen är fruktansvärt tråkigt och därför bestämde jag mig för att köpa en digital mätsökarkamera när rätt tillfälle erbjöds.



För ett par veckor sedan dök det rätta tillfället upp och jag rådfrågade först en amerikansk kollega som kört med digitala Leicor i många år om det var ett bra köp? Utan att tveka gav ha mig rådet: - Buy it and start smiling :). Det är många som har förutfattade meningar om Leicafotografer att de skulle vara snobbar och rika, jag är varken eller. Att jag hade råd att köpa en Leica M8 beror på att jag har sålt av större delen av mitt Canonsystem och trots en smärre förlust räckte pengarna till en Leica M8 och en resa till Egypten för hela familjen. 



Det som jag gillar mest med M8:an är att jag inte har behövt läsa en rad i instruktionsboken. Det var bara att plocka upp kameran och fota som om jag aldrig hade gjort något annat. Jag önskar att fler tillverkare kunde tänka sig att göra kameror som är lika lättanvända och som inte kräver en ingenjörsutbildning för att man ska kunna hantera dem. 



Framförallt gillar jag att det är jag som bestämmer och inte kameran. Det är lätt att ställa skärpan med hyperfokal och ljusmätningen kan jag sköta med hjälp av Sunny 16 metoden. Det enda som jag saknar på kameran är en sensor i småbildsformat men det kostar mig minst 40000 kronor att köpa en begagnad M9 och därför kan jag leva med den bristen. Förhoppningsvis kommer Voigtländer eller Zeiss Ikon med en riktigt digital mätsökarkamera i framtiden och då kanske jag får råd, men fram till dess så duger min riktiga fattigmansleica gott för mig.


Leica M8 och Leitz Summicron-C 1:2/40 är en utmärkt combo och fler objektiv behöver man egentligen inte.

Text och foto: © Mikael Good. All rights reserved.

Postat 2012-03-11 11:31 | Läst 10534 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera