Mina bilder och tankar för dagen

I valtider

"INGA RASISTER PÅ VÅRA GATOR!"

Min dotter och jag protesterade för fyra år sedan mot Nordiska Motståndsrörelsens manifestation i Kungsträdgården i Stockholm.

Lika aktuellt idag som då.

Inlagt 2018-08-30 14:08 | Läst 2479 ggr. | Permalink
Rent bildmässigt är det en stark bild!
Svar från per-erik åström 2018-08-30 14:44
Tack Ragnar!
Med vänlig hälsning/per-erik
NMR - det är ju en liten sekt som knappast håller mig vaken på nätterna. Feministiskt initiativ exempelvis framstår som ett jättelikt parti jämfört med Nordiska motståndsrörelsen. Det handlar mest om att dom, som Ingmar Bergman brukade säga; ”bullrar och gör sig till”.
Ändå har dom fått lite mer svängrum på senare år. Det beror uteslutande på det etablerade samhällets tillkortakommanden. Om politiken ägnade sig mer åt välfärden för svenskarna och i Sverige bofasta människor, så skulle sekter som NMR inte ha något utrymme.
Det fattas något här i Sverige när det gäller samhällskontraktet. Många medborgare har länge knutit näven i byxfickan. Följderna lär bli uppenbara en bit in i september.
ehrsa 2018-08-30 17:04
Varför skriver du aldrig några egna bloggar..? Där du fritt kan framföra dina åsikter istället för att alltid hänga på andras åsikter och bloggar.. Det är nått skumt med ditt beteende! Det upprepas hela tiden dessutom.. ser fram mot en egen blogg från dig någon gång, där du kan skriva av dig!
Hälsn!
Svar från per-erik åström 2018-08-30 17:51
Bra - en egen blogg. Med åsikter, berättelser och infall. Med egna bilder.....
/per-erik
syntax 2018-08-30 20:58
Nu är du en gnällspik Jan. Dessutom är du ute i ogjort väder. Här ovan står det: "Kommentera gärna" - och det är precis vad jag gör.

Om jag startade upp en egen blogg på Fotosidan så skulle den handla om fotografi. Det skulle följaktligen inte bli några diskussioner i kommentarsfältet om andra saker - som det alltid blir i vissa bloggar därför att innehavarna inte kan undvika politik, religion, och andra brännbara ämnen. När man gör så, då får man stå sitt kast och finna sig i att få svar från sådana som har en avvikande mening. Vad är det för skumt med det?
ehrsa 2018-08-30 21:07
Och jag vill gärna se en blogg från dig nån gång, där kan du ju ta ut svängarna maximalt, illustrerad med några fina gamla bilder, kanske lika gamla som dina åsikter.. hepp!
syntax 2018-08-30 21:12
Vi får väl se hur gamla åsikterna ifråga är den 9 september. Häpp på dig själv... :-D
Svar från per-erik åström 2018-08-30 21:37
Men varför startar du då inte en "ren" fotografi-blogg? Eftersom du inte har några som bilder på din sida blir jag och andra nyfikna på vad du fotograferar. För det gör du väl, eller har gjort?
Med vänlig hälsning/per-erik åström
syntax 2018-08-30 22:27
Jodå. Jag har ca 30 000 Kodakromedia (i lådor i två garderober) och säkert över 100 000 svartvita negativ. Jag har fotograferat sedan 1965 och varit yrkesverksam i tio år med egen större ateljé.
En del bildmaterial har visats i annat forum, och dom som läst mina kommentarer på Fotosidan vet att jag nyligen hade en utställning på LP Foto.
Svar från per-erik åström 2018-08-31 07:55
Kom igen nu Peter Hennig!, något av din gigantiska produktion kan du väl visa upp här på Fotosidan och inte bara i en pärm på LP-foto....
syntax 2018-08-31 08:17
Skall fundera på saken. Annars är det så att jag inte är så road av att visa mina bilder för "Kerti und Pleti". Tidigare (under tio år) hade jag ett riktat utskick till en krets av ungefär 40 personer under namnet "Peters essäer". Sedan tyckte jag att den saken hade kommit till vägs ände, men fortfarande hör jag av folk som säger sig sakna dem - exempelvis alldeles härom dagen i kommentarsfälten på Fotosidan.
Bortsett från de fotografiska kvaliteterna i bilden så är den medföljande uppmaningen bara så rätt!
( man må tycka att det är ett litet gäng skrikhalsar och dårfinkar, men oavsett det, inga rasister på våra gator, tack.)
Svar från per-erik åström 2018-08-30 17:52
Tack Gunnar.
Med vänlig hälsning/per-erik
Näe, några rasister har vi ingen plats för i en modern demokrati ! Dom var inte så många förra helgen, det var ett gott tecken i dessa tider! Fin bild, äkta på något sätt!
Hälsn!
syntax 2018-08-30 21:30
Naturligtvis har rasister en plats i en modern demokrati. Gå till universitetsbokhandeln och inhandla lämplig bok för grundkursen i statskunskap. Alla har en plats i en demokrati, så länge man följer lagar och förordningar – det är skyddat av vår grundlag.

Ett slående exempel på demokratiskt förhållningssätt och insikter om demokratins natur visade den amerikanska högsta domstolen på 1960-talet. Saken var den att ute i delstaterna hade dom lokala myndigheterna börjat neka det amerikanska nazistpartiet att demonstrera på gator och torg, och att hyra allmänna lokaler. Högsta domstolen som hade judisk majoritet (!) fastslog att så får man inte göra i den amerikanska demokratin. Det vore helt odemokratiskt och det strider mot konstitutionen. Nazisterna har som alla andra medborgare rätt att demonstrera och att mötas i allmänna lokaler.

Demokrati är inte något ”hitte på” - fenomen som var och en svarvar till efter eget tycke.
ehrsa 2018-08-30 21:46
Som sagts, skriv en egen blogg! Du har ju massor att berätta om.. troligen får du en mängd kommentarer som du kan sitta och formulera 'svar' till, du kommer att ha fullt upp.. kanske jag läser den t.o.m.. eller inte..
syntax 2018-08-30 22:21
Jag lämnar sådana propåer utan avseende - och bestämmer naturligtvis själv rörande om och när jag startar upp en blogg. Tillsvidare nöjer jag mig med angiven svarsfunktion: "kommentera gärna".