"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Huset som Gud glömde

The house that God forgot!

Jag har ätit kebab i många olika städer och länder men Pizzeria Alexandra i Huskvarna hade i mitt tycke den bästa kebaben i världen. Pizzeria Alexandra ägdes av två pakistanska bröder, tyvärr sålde de sin pizzeria och flyttade till Norge. Och de nya ägarna som tog över verksamheten kunde tyvärr inte göra lika god kebab som de tidigare ägarna.

Förutom pizzerian, fanns det även en porrklubb i huset och ledarna för den nazistiska gruppen Blood and Honour bodde i en lägenhet i huset. Folkhumorn i Huskvarna var inte sena med att ge huset smeknamnet "huset som Gud glömde"! Men till min och många andras glädje stängde porrklubben ned sin verksamhet för ett par år sedan och de nazistiska ledarna flyttade till en annan stad. Det kanske är dags att byta namn på huset till "huset som Gud inte glömde"! :)



Text och foto: Mikael Good

Postat 2014-04-06 15:08 | Läst 3999 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

En historisk match i Huskvarna

Kick the ball like this

Den 5 april är en historisk dag i Huskvarna. Stadens stolthet Husqvarna FF spelade för första gången i världshistorien en match i Superettan som är den näst högsta serien i fotboll i Sverige. Husqvarna FF mötte Landskrona BOIS och dagen till ära vann Husqvarna FF rättvist med 3-1 inför 2312 åskådare. Trots att jag egentligen skulle legat nedbäddat och kurerat min ilskna förkylning så valde jag att svälja ett par alvedon och ge mig av till Vapenvallen för att försöka fånga stämningen kring den historiska matchen och för att genrepa lite inför årets match som kommer att spelas på Vapenvallen den 26 april. Klicka på bilderna om du vill se dem i bättre kvalitet och högre upplösning.

The Factory Town

Do you remeber the good old days

Outside the fence

Fotball and bangers are a perfect match

Trying to get a good view

Happy dog

L9998951

How many attended the match

Text och foto: Mikael Good 

Postat 2014-04-05 18:22 | Läst 6223 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

A brand new Leica is on the way

Alive in Concert

Leica Camera AG shall soon release a budget prized camera with interchangeable lenses according to a very reliable source at the company. Leica has not given an exact date for the release of the new camera but many assume that it will be presented by Leica at a special event in Berlin on April 24. It shall be interesting to see if the new camera can challenge my good old Leica M8.

Alive in Concert

I like shooting concerts with a rangefinder camera with a 20 or 50mm lens. A rangefinder camera gives me the opportunity to capture the picture in exactly the right moment. I will work on more concerts in this spring and summer. Working on concerts is a nice way to discover new music. A band that I discovered last year was Benesser who have made a really good album. Benesser is also a very good live band.

Alive in Concert

Click the following link if you want to see the whole set:
https://www.flickr.com/photos/chasid68/sets/72157636840509785/

Text and Photo: © Mikael Good, All Rights Reserved

Postat 2014-04-05 12:15 | Läst 6605 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Har Vladimir Putin tagit sig vatten över huvudet?



Ryssen kommer kraxar olyckskorpar runt om i Europa och denna gången kanske det finns fog för deras kraxande. Men har egentligen Ryssland de militära- och ekonomiska musklerna som krävs för sitt offensiva agerande mot Ukraina eller har de helt enkelt förhävt sig och tagit sig vatten över huvudet?
När jag var Ryssland på en reportageresa för ett par år sedan kom jag till ett land med hopp om framtiden. De sämst ställda i det ryska samhället hade fått det betydligt bättre under Vladimir Putins och Dimitri Medveds presidentperioder. Det är framförallt bland fabriksarbetare, bönder, statsanställda och pensionärer som partiet Enade Ryssland som Vladimir Putin företräder har sitt starkaste stöd. Men det är också de grupperna som kommer att drabbas hårdast om den ryska ekonomin skulle försämras. Rysslands ekonomi är beroende av den betydande exporten av gas och olja till Europa. Om den inkomstkällan skulle tryta genom embargon eller genom att Europa väljer att bli mindre beroende av rysk olja och gas kommer Ryssland att få problem med sin ekonomi. Krimäventyret och vapenskrammlet mot Ukraina kan visa sig bli riktigt kostsamt för det ryska folket. Om de ryska arbetarna får försämrade levnadsvillkor eller blir av med sina arbeten kan vågskålen snabbt väga över till nackdel för Vladimir Putin och landet kan stå inför en ny revolution.

Även om den ryska försvarsbudgeten har ökat kraftigt de senaste tio åren så spenderade ryssarna enligt IISS "bara" 448 miljarder kronor 2013 mot de 3945 miljarder kronorna som USA spenderade på försvaret och de drygt 1700 miljarder kronorna som EU-länderna tillsammans spenderade på försvaret under samma period. Trots senare tids modernisering och upprustning av den ryska armén är stora delar av deras vapen hopplöst föråldrade om man jämför med de vapen och den slagkraft som EU-länderna och USA gemensamt besitter. Den militära förmågan i Ryssland har ökat kraftigt de senaste åren men slagkraften är bara en skugga av vad den var under Sovjettiden och landet har varken den militära förmågan eller ekonomin som krävs för ett längre krig. Vad Vladimir Putin har för intentioner återstår dock att se, men hittills har hans agerande kostat betydligt mer än vad det smakat.

Text och foto: Mikael Good
Postat 2014-04-04 11:34 | Läst 7903 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Contax 137 M-D (digital)



Om någon händelsevis trodde något annat var gårdagens inlägg om Rymdkameran Hasselblad Apollo 7 och Contax 137 MD inget annat än ett aprilskämt. Men trots att det var ett skämt har jag fått en hint om att inlägget inte var något långskott! Enligt en källa håller Hasselblad  faktiskt på att pimpa en Sony A7! Om den "nya" kameran kommer ut på marknaden eller inte och om den i så fall får namnet Hasselblad Apollo 7 återstår dock att se.

Contax är ett nästan lika starkt och mytomspunnet varumärke som Leica och Hasselblad. Så vitt jag förstått vore det en dröm för Sonys kameradivision att få pryda sina premiumkameror med namnet Contax. Jag kommer i vart fall inte att bli direkt förvånad om det anrika kameramärket Contax kommer att återuppstå i en eller annan form inom en inte allt för avlägsen framtid. Men om det skulle dyka upp en ny Contax 1 april 2015 skulle även jag dra öronen åt mig.

Klimatsmarta fotografer konsumerar mindre och plåtar mera!

Text och foto: Mikael Good

Postat 2014-04-02 08:55 | Läst 8124 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa