Till största delen är det landskapet som fångar mitt intresse. Både i stort och smått. Blommor och träd. Emellanåt blir det även bilder på landskapets invånare. Allt ifrån älgar till blåvingar.

Tidig höst i Skäralid

Skäralid

I slutet av oktober hade fotoklubben en utflykt till Söderåsens nationalpark. Närmare bestämt till Skäralid. Det var tredje gången det här året (2023) jag var där. Den här gången med ett tämligen nyopererat ljumskbråck. Jag hade opererats bara drygt två veckor tidigare och var fortfarande omplåstrad och tog smärtstillande. 

#2

Skäralid

Mina krafter var inte på topp, tidigt bestämde jag mig därför att hålla mig i området nära Naturum. Det passade bra för då kunde jag gå in dit och sätt mig och vila. Vilket jag också gjorde vid två tillfällen. 

#3

Skäralid

Jag hade tagit med mig endast en kamera med objektiv samt några filter och stativet samt lite fika för att slippa släpa på för mycket. Förhållningsordern var att ta det lite försiktigt första tiden även om metoderna för ljumskbråcksoperationer har förbättrats avsevärt sista tiden. Jag fick lyfta, men skulle ändå iaktta viss försiktigt i början. Rekommendationen om endast lyfta ett mjölkpaket gäller inte längre.

#4

Skäralid

Jag hade haft en del besvär av ljumkbråcket före operationen och de postoperationella besvären var av en mer övergående karaktär och att med tiden skulle det kännas mycket bättre än före operationen. Med den vetskapen gjorde det mig inget att s a s bara hålla till runt Naturum. Det har för mig annars bara varit ett område man snabbt passerar på vägen.

#5

Skäralid

Den här förmiddagen i Skäralid var det en del dimma, som efterhand som dagen fortskred skingrades och höstens färger trädde fram istället.

#6

Skäralid

De flesta, för att inte säga så gott som alla klubbkamrater hade begivit sig iväg längs leder och stigar djupare in i nationalparken. 

#7

Skäralid

Jag gick ett kort stycke på leden på vänster sida om sjön. Den sista tidens regnande och dimman tidigare gav landskapet en fuktig karaktär. 

#8

Skäralid

Efter en ha suttit och vila mig en stund inne i naturum går jag ut igen. Det lockar och drar att få använda min kamera mer. Jag hade trott att jag skulle tvingas låta den ligga orörd ett par månader, men det var aldrig frågan om något sådant. Jag kunde använda så snart jag kände för det. En lättnad faktiskt. 

#9

Skäralid

Jag gick således runt och hittade lite olika motiv att ge mig i kast med.

#10

Skäralid

#11

Skäralid

#12

Skäralid

Fastnade för ett träd med synlig rötter.

#13

Skäralid

#14

Skäralid

#15

Skäralid

#16

Skäralid

#17

Skäralid

#18Skäralid

#19

Skäralid

#20

Skäralid

Efter tag märkte jag att flertalet av de andra hade återvänt från sina vandringar och höll som bäst på att duka upp sitt fika. Jag hade varit inne i min fotobubbla ett tag och hade inte märkt att de kommit tillbaka. Och det måste väl ändå sägas vara ett gott betyg för hur jag tog till vara på utflyktstiden. Väl hemma sedan la jag mig en stund och sov som en sten. 

TheInvisibleJackal

Inlagt 2024-02-22 15:27 | Läst 489 ggr. | Permalink
Fantastiskt vackra bilder och det är inte utan än att man saknar höstfärgerna. Det har varit grått alltför länge nu tycker jag.
Svar från TheInvisibleJackal 2024-02-27 12:54
Tack Morgan.
När hösten förmår visa upp sina färger är den njutningsbar, men när den mest är en grå sörja vill jag helst gå i idé.

Hälsningar Jörgen
Vackert med fina höstfärger. Tror jag var där i ungefär samma period, gäller att passa på när det är vackert i naturen. Skönt iaf att du kunde komma ut och att det blev några bilder
Svar från TheInvisibleJackal 2024-02-27 15:04
Tack Peter!

Ja, jag har för mig att såg ditt inlägg när det begav sig.
Det var väldigt skönt att få komma ut och röra på sig lite.

Hälsningar Jörgen
Många kanonfina bilder!
Svar från TheInvisibleJackal 2024-02-27 12:55
Tack Peter!

Hälsningar Jörgen
Jättehärliga bilder från en vacker plats. Ska jag peka på några jag gillar lite extra blir det 10 och 16.
Hälsningar, Bjarne
Svar från TheInvisibleJackal 2024-02-27 15:07
Tack Bjarne!

Det är verkligen en vacker plats. Det är lätt att glömma bort det mellan varven. Blir säkert en tur igen till våren vid något tillfälle.

Hälsningar Jörgen
Egentligen finaste tiden innan allt är gulorangebrun..
HaD/Gunte..
Svar från TheInvisibleJackal 2024-02-27 15:10
Tack Gunte!

Håller med dig.
Då får man istället gå runt och sjunga
"All the leaves are brown and the sky is gray..."

Hälsningar Jörgen