Till största delen är det landskapet som fångar mitt intresse. Både i stort och smått. Blommor och träd. Emellanåt blir det även bilder på landskapets invånare. Allt ifrån älgar till blåvingar.

Kattvik II

Kattvik

Jag är tillbaka i Kattvik. Jag är ledig och har i princip hela dagen på mig att utforska området. Fotoryggsäcken är packad. Den här gången har jag även tagit med mig en vidvinkel. Det är lite för sällan jag tar med den. Vid förra besök ett par dagar tidigare hade jag upptäckt att det fanns flera miljöer som lämpade sig för en vidvinkel.  

#2

Kattvik

Den här gången blåste det mer än förra gången. Vågorna gick högre och jag kände stänket från havet emellanåt. Jag kom på mig med plötsligt oroa mig för huruvida saltstänket kunde  förstöra objektivet. Efter lite googlade fick jag tag i lite matnyttig information. Som tur var hade jag med dig de rengöringspersedlar som tövades och kunde lugnad fortsätta mitt värv. Filter och objektiv rengjordes efter konsten alla regler

#3

Kattvik

#4

Kattvik

#5

Kattvik

#6

Kattvik

#7

Kattvik

Den här gången skulle jag se om det fanns någon annan stig genom klapperstensfältet. Jag hade sett människor komma gående längs den ena kanten av fältet. Där måste det finnas något. Och det gjorde det mycket riktigt. Lite stenigt här och var, men överkomligt. 

#8

Kattvik

Jag tog mig längs denna stig ända fram till andra änden av klapperstensfältet. Där möttes jag av en nästan Påsköliknande uppenbarelse som gapande tycktes blicka ut över havets gungande.

#9

Kattvik

#10

Kattvik

Vågorna började verkligen bli stora. Vinden var kylig. Jag var glad över att tagit med en ulltröja att ha under skaljackan. För när vågorna växte fick jag andra uppslag hur jag ville fotografera. Det var dags att byta objektiv.

TheInvisibleJackal

Inlagt 2022-12-16 12:49 | Läst 843 ggr. | Permalink
Fint med lite rörelse i vattnet.
HaD/Gunte..
Svar från TheInvisibleJackal 2022-12-17 13:32
Tack Gunte!
Det är inte alls dumt.

Hälsningar Jörgen
Det är riktigt fint vid Kattvik! Här gillar jag tredje bilden lite extra. Bra val av slutartid och fin komposition!
Hälsningar, Bjarne
Svar från TheInvisibleJackal 2022-12-17 13:38
Tack så mycket Bjarne!
Kul att du gillar just den.
Kattvik var en positiv upplevelse, vilket i för sig hela den här kuststräckan är med Hovs Hallar.

Hälsningar Jörgen