Till största delen är det landskapet som fångar mitt intresse. Både i stort och smått. Blommor och träd. Emellanåt blir det även bilder på landskapets invånare. Allt ifrån älgar till blåvingar.

Längtan ut om våren

Esmared

Vår! Vad snackar karln om, undrar månde de lärde. Hösten håller så sakteliga ta över. Jo, det är sant och riktigt. Fast jag är alltjämt kvar i maj beträffande mitt bildredigeringsarbete. Det beror på tvenne ting. Min nya bildredigeringsprocess tar för det första lite längre tid och för den andra har jag haft otroligt svårt att sätta mig vid datorn och arbeta med bilder utan gjort allt annat istället. 

#2

Esmared

I maj var jag ute och körde en sväng. En tur som har visat sig vara ganska så säker vad gäller möjligheterna att få syn på en del vilt. Brukar vara rätt trevligt att tuffa fram på den här rundan i sakta mak med rutorna nedvevade. Har märkt att många djur inte uppskattar ljudet när rutorna åker ner och har dem istället nedvevande från början när jag närmar mig områden där jag ofta tidigare sett ett eller annat. 

#3

Esmared

För mig är det inte viktigt att komma supernära, även om jag givetvis uppskattar det när det händer. Jag uppskattar lika mycket om jag kan få bilder på ett djur i dess miljö.

#4

Esmared

Fast ibland blir det ett snabbt höftskott, för plötsligt händer det bara.

#5

Esmared

Bilen uppfattar de säkerligen inte som något större hot, däremot undrar de och är lite på sin vakt vad gäller slutarljudet. Min slutare låter en del även i så kallat tyst läge. Därför använder jag ytterst sällan mig av seriebildstagning när jag fotar djur. Det låter nämligen som rena maskingeväret. 

#6

Esmared

#7

Esmared

#8

Esmared

#9

Esmared

På hemvägen får jag syn på en räv en bit ut i en trädodling. 

ThenvisibleJackal

Inlagt 2024-09-18 16:46 | Läst 133 ggr. | Permalink
Det glädjer mig att det finns fler som slirar i redigeringen och som kanske tycker att det är roligare att fotografera än att redigera. Jag försöker dock redigera mina bilder inom en månad, då jag läser in bilderna i LR till full upplösning så försvinner dessa högupplösta visningsbilder efter en månad och det är ju synd. Fin serie på djuren, gillar särskilt de med träd också, bild 3 och 9, extra kul med räv.
Svar från TheInvisibleJackal 2024-09-19 12:54
Tack Peter!
Är själv mest nöjd med bild 3.

I normala fall brukar jag redigera mina bilder ganska snart efter jag tagit dem. Processen att redigera dem på ett bitvis annorlunda vis har tagit och tar sin tid. Jag prövar mig sakta fram i en kombination av LR och PS.

Hälsningar Jörgen
Jag lägger oftast väldigt lite tid på efterbehandling. Bilden på räven blir min favorit här. Fint inlägg.