Till största delen är det landskapet som fångar mitt intresse. Både i stort och smått. Blommor och träd. Emellanåt blir det även bilder på landskapets invånare. Allt ifrån älgar till blåvingar.

En snabbvisit

Laxvik

Jag hinner hem och möta min fru som har jobbat hela dagen. Hon vill också få chansen komma ut det fina vädret en stund. Efter lite snabbt övervägande kör vi det till havet igen. Havet har fruset och vågorna har bildat olika isformationer runt stenarna i havet. Jag har sett fenomenet någon gång tidigare, men det är sällan att det kallt tillräckligt länge nog för att havet ska börja frysa.

På den rundade klippan i söder står tre personer. När ser jag dem stå där dyker Arto Paasilinnas bok "Kollektivt självmord" upp i tankarna. Tänk om det om det är en trio presumtiva självmördare som tagit sig till havet men avsikten att kasta sig i, ser isen och andra tankar väcks i deras sinnen. Tänk om isen inte brister när de kastar sig mot den för att nå havet. Tänk om de brytar armar och ben och nacke, men överlever och slutar som vårdkollin på sjukhuset. Får sondmatas med leverbiff, sås, potatis och lingon. Och de gånger de blir vända mot TV:n i rummet visas repriser av Hem till gården. Det kan fan vara självmördare säger de med en mun och vänder på klacken och ger sig hemåt.

#2

Laxvik

Redan efter en dryg halvtimme har ljuset ändrat sig när solen har börjat sjunka under horisonten. Själva sjunker vi ner i bilsätena. 

TheInvisibleJackal

Inlagt 2024-03-08 10:05 | Läst 717 ggr. | Permalink
Bra bilder - och helt uppenbart att det förhåller sig så med självmördarna. Vem kan stå ut med repriser av Hem till gården? Bara att modifiera planerna och gå hem.
Svar från TheInvisibleJackal 2024-03-08 15:14
Tack Peter!

Flexibilitet i tanke och handling är A och O.

Hälsningar Jörgen
Det är härligt att hinna ut lite i ljuset nu efter att man har jobbat hela dagen. Om det så blir en liten stund så är det bra för hälsan. Fina bilder och jag känner känslan...
Svar från TheInvisibleJackal 2024-03-12 12:54
Tack Morgan.

Jag glömmer många gånger så här års hur snabbt ljuset egentligen försvinner, men visst är det skönt att få komma ut i naturen om än bara för en liten stund.

Hälsningar Jörgen