Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

VÅRFÅGLAR

***

Det är ju lite svårt att låta bli fåglarna nu, allra helst när det är så vackert som idag. Det gäller att passa på innan man stänger in sig. Än känns det inte riktigt bråttom med det här ute på landet men så småningom gör vi nog det, vänliga grannar har redan erbjudit sig att handla. Som i det närmaste 80 är också jag/vi i riskzonen. Här kommer några bilder från dagens skörd. Några är skarpa, några inte men jag har inte lust att tjata mer om det, jag tar med dom som jag tycker har bildvärde. Alla utom den sista är 400 + converter 1,4, den sista 400.

*

*

*

*

*

*

Svepte lite med kameran här......Med 560 mm behöver rörelsen inte vara så stor, trots 1/1000 s blev det sned träd

*

Knölsvan tror jag, ser inte riktigt bakifrån och långt håll

*

***

Inlagt 2020-03-16 22:31 | Läst 2439 ggr. | Permalink

"Fina bilder, tycker om den med böjda träd på slutet, det är svårt det med panorering, men av en bild av hundra så sitter det :). Skönt att det ändå är möjligt med natur och fågelfoto, i många länder har ju det i princip blivit förbjudet, det bör ju vara tämligen riskfritt. Annars så försöker vi vara inne, har den senaste tid handlat en gång i veckan när affären precis öppnat, men vi börjar funderar på att få det hemlevererat istället"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Björn.
Vi gamla och sårbara måste hålla oss ihop och stå igenom det. Det är bra att ha antingen trevliga grannar eller, som oss, ett par döttrar som arbetar hemifrån och som kan handla lite för oss. Vi får inte komma på apoteken här i DK när vi är i riskzonen.
Jag tror att du har tagit några utmärkta fågelfoton här. Speciellt nummer 2 - superfoto.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2020-03-17 17:38
Så är det, tack Erik!
Fina bilder, tycker om den med böjda träd på slutet, det är svårt det med panorering, men av en bild av hundra så sitter det :). Skönt att det ändå är möjligt med natur och fågelfoto, i många länder har ju det i princip blivit förbjudet, det bör ju vara tämligen riskfritt. Annars så försöker vi vara inne, har den senaste tid handlat en gång i veckan när affären precis öppnat, men vi börjar funderar på att få det hemlevererat istället
Svar från Khalad 2020-03-17 17:40
Tack för det Peter! Vi är också inne för det mesta fastän vi gör åtminstone en promenad om dagen, utanför samhället :-)
Trevligt! Tofsviporna är ju ruskigt bra!
Hälsn!
Svar från Khalad 2020-03-17 17:41
Dom blev riktigt bra, tack Jan!
Grymma bilder på Tofsvipan..Mittersta flyktbilden på gässen blev ju perfekt, stiligt..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Khalad 2020-03-17 17:41
Bugar och tackar :-)
Tofsviporna har så vackra färger som du har lyckats få fram på ett strålande sätt. De är ju riktigt roliga när de flyger, speciellt på våren, men väldigt nyckfulla för fotografen. Önskar att jag hann vara ute lite mer just nu.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2020-03-17 19:30
Tack Lena, tofsviporna har ju såna där färger som ändrar sig med ljuset, dessutom en aning metallglans :-)