Khalad Photography Blog

Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

PRECIS SOM MAMMA.....

***

.....river jag ut sidor ur SvD jag vill läsa noggrannare eller om igen . Jag ser för övrigt allteftersom jag blir äldre hur jag alltmer liknar pappa eller mamma i många av mina vanor, bättre eller sämre är upp till betraktaren. Oftast mamma faktiskt. Ofta blir dom, artiklarna alltså, också lästa fler gånger men inte alltid. För mamma handlade artiklarna oftast om politik, hon var ju mkt aktiv där. För mig kan vara aktuella frågor som jag tycker har extra betydelse, men väldigt ofta handlar det om mer existentiella frågor - om livet, människan och existensen. Dagens artikel ett bra exempel. Och det är inte bara Seneca och Heidegger som kan kopplas till artikelrubikens uppfattning. Jag refererar ju till Osho då och då, och han betonar att det är först när vi släppt rädslan för döden och accepterat den (döden, inte rädslan för den) som vi kan leva våra liv fullt  ut och med glädje. Det är förvånande hur många av de djupare sanningarna som går igen i olika versioner, i olika tidsåldrar och inom olika kulturer. Detsamma gäller ju religionerna om vi håller oss till de ursprungliga, icke formaliserade versionerna, innan dogmerna och formerna utvecklats. Jag hörde fö ett av  de bästa sommarpratarprogrammen jag hört för någon vecka sen - prästen och konstnären Kent Wisti. Första gången på åratal jag hört ett religiöst inlägg som påverkade mig. Lyssna gärna på det i datorn!

*

*

***

Postat 2018-07-12 15:35 | Läst 1475 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

SOMMARTORKA

***

Sommartorkan är påtaglig. Det känns nästan lite overkligt att nu uppleva tredje månaden i sträck med dagstemperaturer konstant över 25 C och inget regn. Några droppar har det väl kommit då och då men inget som påverkar växtligheten och känslan av riktig torka.

*

Sommartorkan verkar inte bara gälla naturen, jag känner att orken att sitta med bloggarna inte är densamma som den brukar vara, värmen påverkar mig. Jag får intrycket att det inte bara gäller mig, det är lite mer tunnsått med nya blogginlägg än vanligt. Det är ok på förmiddagarna, innan värmen invaderat huset. Här i Korsheden är det som varmast inomhus mellan 15 och 19. Och såna här ur semestersynpunkt fantastiska dagar finns det ju roligare sak att göra - simma en vända i Bartjärn, sitta med ett glas juice i skuggan eller ta en siesta under de varmaste timmarna. Det som ska göras, vare sig det är trädgården eller bloggarna, får göras före lunch eller efter middagen.

*

Häromdagen blev det ett par bilder på kaprifolen med sina komplexa  blomformer, här är en av bilderna

*

Kaprifol

*

***

Postat 2018-07-12 11:59 | Läst 1552 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

GRÅ FLUGSNAPPARE - forts från igår

***

Idag tog jag en stege och kikade - visst ligger ungarna direkt i hängrännan! Man får inte vara dum, varför ska man bygga ett bo när det finns färdiga på marknaden! Bara två ungar kan jag se, mot normalt 4-5 ägg enl fågelboken. Kan det vara en andra kull, trots att dom normalt bara får en, också enl fågelboken?

*

*

*

***

Postat 2018-07-11 16:40 | Läst 1442 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

GRÅ FLUGSNAPPARE

***

För att komma undan den fortfarande heta kvällssolen satte jag mig i skuggan av några träd på en plats jag inte brukar sitta på tomten häri Korsheden. Snart lade jag märke till att några småfåglar fladdrade bakom mig stup i ett. Jag hämtade kameran med 100-400 och flyttade på mig så jag fick området jag nyss haft bakom mig  under uppsikt. Och visst, där kom dom gång på gång men liksom vände i luften när dom fick syn på mig. Jag satt still en stund och passade på att fota när dom satte sig på en stolpe 10-15 m bort. Att det var grå flugsnappare tror jag mig uppfatta ganska direkt (hoppas det stämmer....). Jag begrep att det måste finnas bo i närheten eftersom dom  verkade försöka vänta ut mig med byte i näbbarna. Alltså flyttade jag mig ytterligare undan, och se, nu flög dom fram till knuten på huset med badrum och bastu och satte sig på stuprörskanten precis vid inloppet på hörnet. Några bilder också på detta, och snart trodde  jag mig se en unge titta över kanten på hängrännan, men det var en av de vuxna på plats därinne. Senare i kväll har jag läst mig till att det är typiskt för grå flugsnappare, inte just hängrännor men altaner, trappräcken, husknutar. Och ja, alltså hängrännor också! Några bilder till, bla i några träd lite längre bort. Så blev det en ganska närgången studie av grå flugsnappare. I morgon ska jag ta en liten stege och kika på ungen/ungarna om dom är kvar, såg rätt stor(a) ut.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Rent bildmässigt hade jag kunnat nöja mig med dom fyra första bilderna men jag gillade att följa deras förehavanden, jag lär mig varje gång jag fotar fåglar, både fotomässigt och om fåglarna. 

Natti, natti! I morgon ska vi fira våran 50-åring!

***

Postat 2018-07-10 23:14 | Läst 1706 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

KANADAGÄSS VID LÅNGTJÄRNEN

***

Medan jag var i området letade jag efter flera intressanta stopp och skylten med Långtjärnarna lät intressant, där körde jag in. Några hundra meter in i tallskogen och långtjärnarna låg där i fin eftermiddagssol. Först en bild rakt i bland tallarna bredvid ena tjärnen med vidvinkelzoomen, sen såg jag kanadagässen och gick tillbaka till bilen och bytte till 100-400

*

*

*

*

*

*

*

*

Ha det gott, natti natti!

***

Postat 2018-07-09 23:38 | Läst 2188 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 7 ... 9 Nästa