Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

PRECIS SOM MAMMA.....

***

.....river jag ut sidor ur SvD jag vill läsa noggrannare eller om igen . Jag ser för övrigt allteftersom jag blir äldre hur jag alltmer liknar pappa eller mamma i många av mina vanor, bättre eller sämre är upp till betraktaren. Oftast mamma faktiskt. Ofta blir dom, artiklarna alltså, också lästa fler gånger men inte alltid. För mamma handlade artiklarna oftast om politik, hon var ju mkt aktiv där. För mig kan vara aktuella frågor som jag tycker har extra betydelse, men väldigt ofta handlar det om mer existentiella frågor - om livet, människan och existensen. Dagens artikel ett bra exempel. Och det är inte bara Seneca och Heidegger som kan kopplas till artikelrubikens uppfattning. Jag refererar ju till Osho då och då, och han betonar att det är först när vi släppt rädslan för döden och accepterat den (döden, inte rädslan för den) som vi kan leva våra liv fullt  ut och med glädje. Det är förvånande hur många av de djupare sanningarna som går igen i olika versioner, i olika tidsåldrar och inom olika kulturer. Detsamma gäller ju religionerna om vi håller oss till de ursprungliga, icke formaliserade versionerna, innan dogmerna och formerna utvecklats. Jag hörde fö ett av  de bästa sommarpratarprogrammen jag hört för någon vecka sen - prästen och konstnären Kent Wisti. Första gången på åratal jag hört ett religiöst inlägg som påverkade mig. Lyssna gärna på det i datorn!

*

*

***

Inlagt 2018-07-12 15:35 | Läst 1477 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det finns några meningar i den artikeln som starkt tangerar Bibeln. Andra inte. När det gäller ämnet döden finner jag för min del oerhörd tröst och trygghet i orden av Jesus: ˮJag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig ska leva om han än dör, och var och en som lever och tror på mig ska aldrig i evighet dö.” Har du läst Johannesevangeliet Björn? Om det är någon bok i Nya Testamentet som jag tror skulle passa just dig, så är det den. Bara ett litet tips så där. I all vänlighet.
Svar från Khalad 2018-07-16 13:13
Det är nog längesen jag läste det i så fall, få se om lusten infinner sig vid tillfälle. Som du vet är jag inte så mkt för religiösa skrifter, har däremot respekt för vars och ens personliga, religiösa övertygelse, många hälsningar/ Björn T