Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DEN GAMLA ANGLIAN IGEN

***

Den gamla Anglian står  där inne i skogen. Till skillnad från dom andra bilvrak jag sett här på bloggen är inte terrängen runt omkring det minsta rensad för att kunna få "renare" bilder. Här växer slyn kring och i bilen. Man måste komma ganska nära för att se den, den är lätt att missa. Men just svårigheten att få öppna vinklar är en del av utmaningen med det här vraket. Jag har fotat det flera gånger de senaste åren och alltid haft  vidvinkeln på, det har känts naturligt. Men när jag nu senast, för en vecka sen, var uppe för i Korsheden några dagar  kände jag för att göra tvärtom, jag fotade med 135:an. Därmed finns i stort sett alltid  "saker" i vägen, begränsat skärpedjup och lite vignettering är vad jag kan använda för att uppmärksamheten ska hamna på bilen. Bilen som Erik i Roskilde i en tidigare bloggkommentar konstaterat vara en Ford Anglia, årsmodell från perioden -49-53. Lite roligt är det med den här, på FB har jag fått kommentarer i tidigare bloggar från brorsbarn till ägaren.

*

Bilderna är tagna med min gamla 99:a och Zeiss 135/1,8. Tredje bilden är sammansatt av två bilder, jag missade lite i matchningen i höjdled varför bilden är något för snäv i underkant.....

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2021-04-05 14:12 | Läst 1510 ggr. | Permalink

"Jag gillar det mörka i de två första bilderna och att det finns små detaljer som är ljusa och sticker ut. Fjärde bilden med ratten är också extra fin tycker jag och den näst sista. Det lönar sej att återvända till gamla motiv om och om igen. Hälsningar Lena"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej,
Mycket intressanta bilder. Naturen tar över igen.
Ha det väl
Bob
Svar från Khalad 2021-04-05 23:23
Tack Bob, den gör ju det.Tror det har nå´t med entropin att göra.......
De gamla bilmodellerna hade så vackra linjer, den här var nog en skönhet när den rullade!
Den är fin även i nuvarande skick, igenvuxen som den är.
Svar från Khalad 2021-04-05 23:24
Tack Anne-Sophie, framförallt behövde man inte huka sig för att komma in. Med åkkomforten var det sämre.....
Hej Björn.
Med den här typen av bilder tror jag att fotografiet kommer till sin rätt när det inte finns någon form av "oprydning" för at tag et "modellfoto", som jag kallar det.
Det var något annat när jag fick dokumentera och fotografera veteranbilar för "Veteran Tidende". Då var det viktigt att kunna se hela bilen och helst framifrån och från sidan och i färger.
I din serie här gillar jag nummer 2 bäst, där jag får den upplevelsen att skymta bilen in i den mörka skogen. För första gången. Detalje bilderne är också mycket bra.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Det är bra att det är en Anglia och inte en Amazon :-)
Svar från Khalad 2021-04-05 23:25
Tack för fin bildkritik Erik! Och Amazon, dom rostar väl aldrig? Ha det gott Erik!
Erik Madsen 2021-04-06 12:51
Amazonens kaross var åtminstone gjord av något mycket bättre "svenskt stål" än de billiga och snabbt tillverkade engelska bilarna.
Vänliga hälsningar. Erik.
PS: Men de var naturligtvis inte rostfria.
Tycker det är snyggt å bilen var nog riktigt fin i sina glansdagar. Man undrar lite varför står den där än?
Svar från Khalad 2021-04-05 23:26
Min morbror hade en sån, vi kallade den Ford Vinglia med ståplats för fyra...., tack nini.
Mycket bra bilder! Sånt här motiv ska ha den här lite mörka exponeringen, lite 'Gunte'.. Kromet som blänker i första bilderna gör det extra fint!
Hälsn!
Svar från Khalad 2021-04-05 23:28
Tack Jan, instämmer om det lite mörkare fast det är svårt att få till Guntes klass på det.....Kromet har jag många gånger tänkt att det står sig länge....
Jag gillar det mörka i de två första bilderna och att det finns små detaljer som är ljusa och sticker ut. Fjärde bilden med ratten är också extra fin tycker jag och den näst sista. Det lönar sej att återvända till gamla motiv om och om igen.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2021-04-05 23:30
Jo, den här typen av motiv är ju nästan en egen genre. Den här står dessutom på behagligt avstånd, tack lena!
Detta med bilvrak är något som fascinerat fotografer i många år.
Vi har en sådan kyrkogård här ner.
Jag har inte varit där.
Det blir spännande bilder verkligen.
///Gun-Inger
Svar från Khalad 2021-04-05 23:33
Kan inte sätta fingret på tjusnigen men jag tror det har att göra med att det är något högteknologiskt och designat som till sist faller offer för tidens tand eller naturens hämnd eller vad det är. Tack Gun-Inger!
Intressanta och fina bilder. Bild två tycker jag bäst om för den ger liksom den gamla uttjänta bilen en själ. Om än en vemodig sådan.

Hälsningar Jörgen
Svar från Khalad 2021-04-07 08:32
Tack för det Jörgen, uppskattar särskilt din fina beskrivning av andra bilden :-)