Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

NU VET JAG.....OCH SÅ FILOSOFISKA RUMMET DÅ.

***

....att jag finns. Ibland måste jag kolla av då och då, annars är det ju svårt att veta säkert att det är jag liksom, vem jag blivit. Lite konstigt är det, ett helt liv snart har jag jobbat på att bli något, riktigt vad har jag aldrig vetat, men nå´t måste  jag ju bli, vuxen åtminstone. Inte heller det målet har jag nått men jag tröstar mig med att the old wise  hela tiden försöker lära mig Be, don´t become. Men trots alla försök att bli och trots alla lärdomar att inte bli utan bara vara ser jag ju att ju äldre jag blir desto mer lik pappa är jag. Det har jag aldrig ens försökt, att bli lik pappa alltså, snarare har jag, särskilt längre tillbaka, försökt att inte bli som pappa. Jag gillade pappa men jag ville ju bli nåt eget, nåt mer mig själv liksom. Han var ju lärare, det var det enda jag visste jag inte skulle bli. Men alldeles oavsett vad jag velat och vad jag försökt, numera gör jag ungefär som pappa gjorde och jag börjar se ut som han. Det mest konstiga är att jag samtidigt börjar känna mig mer och mer hemma i mig själv, mer och mer mig själv till och med. Det kände jag inte riktigt när jag ville bli något eget, något annat. 

*

Idag när jag var ute och tittade på fåglarna en stund, lyssnade jag samtidigt på Filosofiska rummet (jag sitter ibland i bilen när jag är på naturexkursioner...). Ämnena intresserar mig ofta men ofta tycker jag diskussionerna är lövtunna, snabba kommentarer är viktigare än djupet för att få mkt av tiden  men eftertanken är liksom inte där. Ingen säger men vänta, låt mig fundera, det tål att tänka på. Nåväl, idag var det det bästa jag har hört på filosofiska rummet, Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik, berättade om sin nya bok Världen själv. Den boken kommer jag beställa i morgon. Jag hör ju tydliga kopplingar mellan hans funderingar och my old wise. Urspännande.

*

Äkta selfie från Risingeslätten idag

*

***

Inlagt 2020-03-22 23:55 | Läst 2823 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Att känna sig hemma i sig själv e nog en bra utveckling! :) Å Ulf Danielsson är bra! Jag har flera av hans böcker och han svarar även på mail! :) Mycket trevlig och mycket kunnig trots att han inte dricker kaffe! ;)
/B
https://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-4237-vi-blir-bara-dummare.htm
Svar från Khalad 2020-03-25 13:46
Jo, det stämmer nog tror jag också, tack bengt! Har nu fått besked om att boken är på väg....
Fin selfie på en glad och klok man..
När det gäller likheten med fadern
så är det gester och utseende som hänger med men förövrigt
är det inget lika. Dock är/var vi bra på helt olika saker.
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Khalad 2020-03-25 13:53
Tack för vänligheten Gunte! Glad ibland och klok är nog en svårdefinierad egenskap. När det gäller likheten med pappa tänker jag just på utseende och gester men också flera grundläggande drag, men såklart skiljer vi oss mkt i allt inlärt, min pappa hade nog aldrig satt sin fot i en industri, jag har levt hela mitt yrkesliv där. Till exempel. :-)
He he, bra bild! Lyssnar ju själv mycket på radio, har alltid gjort det! Filosofiska rummet är också ett av dessa program jag lyssnat på i många årtionden, det har funnits länge! Det varierar stort i ämnesval, och följaktligen då i om det är intressant eller inte.. finns U Danielsson med blir det alltid intressant, det är nått med hans Dala-dialekt också som gör det intressant! Teoretisk fysik är ju intressant bara det.. så länge som man nu hänger med..
Hälsn!
Svar från Khalad 2020-03-25 13:59
Tack för det Jan! Oftast blir det så att jag lyssnar på radio i bilen, på väg till eller från Korsheden tex Nu blir det inga resor dit ett tag. Filosofiska rummet är ofta intressant, även om jag tycker det alldeles för ofta blir mest diskussion kring filosofiska ord och olika ismer och deras betydelser. Men nu går jag och väntar på boken, den är på väg har jag fått medd om:-)