Fotoklotter. Ett slags fotografiskt skissblock, där mina infall är en inbjudan till diskussion.

Ny stubbe

Vintern börjar gå mot sitt slut.

Om nu något, som inte varit kan ta slut.

Jag konstaterar bland allt annat, att de fåglar jag hoppats skulle komma till vår matning inte kommit.

Så det har inte blivit så mycket fotograferande som det brukar.

Det är inget fel på blåmesar och pilfinkar men när det redan finns alldeles för många bilder av dem på hårddisken, hade jag i alla fall önskat lite fint ljus om jag skulle öka antalet.

I år har de flesta bilderna istället tagits på fasanerna.

De flesta av dessa på ätande  fasaner och fasaner på den stubbe jag iordningsställt för de väntade småfåglarna.

Nu kändes den stubben tämligen förbrukad och passé.

Men jag var sugen på lite fågelfotografering utan att behöva åka iväg.

Så jag släpade fram en ny stubbe i hopp om att få lite variation på bilderna.

Fasanerna intog den precis så,  som jag önskat och så blev det ännu några fasanbilder men från en lite annorlunda bildvinkel och därmed med lite annorlunda uttryck.

Inlagt 2015-02-24 23:11 | Läst 4302 ggr. | Permalink

"Du måste förlåta mig men är det fru Fasan på översta bilden. Den är häftig på ett sätt som jag har svårt förklara. Ser hemgjord ut i "pälsen". Övriga bilder är av det slag som jag inte sett tidigare på fasaner. Fantastiska härligt fräsiga. Så du har dessa inne på tomten eller du har stubben någon annanstans. Vilka färger den har samt klor som det vore magra händer. Det var spännande få se. God natt på dig. ///Gun-Inger"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
De är vackra dina fasanbilder! Överraskande att fasanhonorna har så mycket färg i sin dräkt, har alltid trott att de bara var brungrå. Tycker mycket om den första bilden. MVH Yvonne
Svar från Karuzzell 2015-02-25 00:35
Tackar ödmjukast men fasanerna är vackra och tacksamma som modeller. Så länge de inte ser mig vill säga, för då lägger de benen på ryggen. Honornas färg varierar kraftigt från blekt brungrå, över lätt röda toner till riktigt mörkbruna. Jag hade ett inlägg med bara fasanhonor för inte så längesedan om du vill se flera varianter:
http://www.fotosidan.se/blogs/edfoto/damernas.htm#comments. I mina ögon är honorna väldigt vackra om än inte lika pråliga som hanarna, så det gläder mig lite extra, att du föll för den första bilden.
Ha dt bra!
Eva
Du måste förlåta mig men är det fru Fasan på översta bilden.
Den är häftig på ett sätt som jag har svårt förklara. Ser hemgjord ut i "pälsen".
Övriga bilder är av det slag som jag inte sett tidigare på fasaner. Fantastiska härligt fräsiga.
Så du har dessa inne på tomten eller du har stubben någon annanstans.
Vilka färger den har samt klor som det vore magra händer.
Det var spännande få se.
God natt på dig.
///Gun-Inger
Svar från Karuzzell 2015-02-25 00:40
Visst är det en av de muntra fruarna! Vet inte vad du menar med 'hemgjord' men kanske är det ett resultat av bildbehandlingen?
Så väldigt roligt, att du tycker om bilderna. Som jag nog berättat tidigare, finns fasanerna i vår närhet och intar trädgården när det blir höst och övervintrar där. Stubbarna är rester av några av de gamla almarna, som fälldes för många år sedan, då de drabbats av almsjukan.
God natt på dig!
Eva
Fina bilder Eva särskilt hönan.
Tommy
Svar från Karuzzell 2015-02-27 10:46
Tack Tommy! Roligt att höra.
Eva
Jag gillar alla bilder!
Svar från Karuzzell 2015-02-27 10:54
Tackar ödmjukast. Det är alltid roligt när du gillar mina bilder.
Ha en skön helg!
Eva
Hej,
Vackert.
Ha det bra
Bob
Svar från Karuzzell 2015-02-27 10:54
Hej och tack!
Ha det bra ni också!
Eva
Fantastiskt fina bilder. Den tillhör inte faunan här hos mig. Med många års mellanrum sätter man ut några för att ha något att skjuta på. ( Tyvärr ) . Tupparna bland hönsfåglarna brukar alltid vara färgrika och pråliga medan hönsen upplevs ofta som färgfattiga men på nära håll kan dom vara väldigt fina i sin teckning. Fina ex är orrhönan och järphönan.
Sten
Svar från Karuzzell 2015-02-27 11:14
Tusen tack! Här finns det gott om fasan. Dessutom fylls det på från det närbelägna godset trots avskjutning. Det senare en trist historia. De, som klarar sig söker skydd i trädgården när det blir höst och har också häckat här. Jag uppskattar honornas mer ´diskreta charm' och hade ett inlägg med fasanhonor för ett tag sedan: http://www.fotosidan.se/blogs/edfoto/damernas.htm#comments. Deras teckning är både varierande och vacker och sträcker sig från ljust gråbrun över röda nyanser till riktigt mörkbrun. Tyvärr har jag aldrig sett järpe och i vilt tillstånd är en orrhane mitt enda möte med den arten. Bortsett från fasanerna är det dåligt med hönsfåglar i mina trakter. Förr fanns det tex gott om rapphöna men det var längesedan jag såg några.
Stort tack för din kommentar!
Eva
Men att få fasaner på stubben framför linsen är väl inte fy skam.
Blrv ju fint det här.
Svar från Karuzzell 2015-02-27 11:19
Det var definitivt inte att förakta, speciellt som de också klev så fint över stubben! Jag neg (ytterst försiktigt) och tackade.
Det gör jag för din kommentar också!
Eva
Tjusiga fasanbilder Gillar alla bilderna Ha det gott : ) // Gert
Svar från Karuzzell 2015-02-27 11:20
Härligt att höra! Jag tackar.
Ha det gott du också!
Eva
Underbara bilder på fasanen! Gillar den extrema närheten! =)
Svar från Karuzzell 2015-02-27 11:23
Tack! Det blev nästan för nära! (Hur ofta klagar man på det?) När en av tupparna flaxade ner, hamnade huvudet tyvärr utanför rutan, så jag fick byte till ett kortare objektiv. Men då blev det tyvärr inga fler flax.
Eva
Vilken fin teckning de har de här fåglarna. Riktigt fina bilder du fått till här.
Svar från Karuzzell 2015-02-27 11:26
De är onaturligt vackra..... Tackar för ditt fina omdöme om bilderna.
Eva
Dina fasaner är så värdiga och vackra. Du gör dem verkligen rättvisa med dina bilder.
Hälsningar Lena
Svar från Karuzzell 2015-02-27 11:35
Tack Lena! Det är fåglar med stor pondus men de är också ganska klumpiga, vilket väl är förklaringen till att de är så skygga. Stora och tunga, som med svårighet lyfter och dåliga flygare. Springer hellre undan än flyger upp, om de inte är tvungna. I flykten ser de mest ut som urtidsfåglar och jag längtar fortfarande efter de där fina flygbilderna av dem.... Men de är ju ytterst tacksamma modeller när de trampar omkring.
Eva
Mustiga toner på dina bilder, där man också hittar action i form av små rörelser av till ex. fötter etc. Redan en liten rörelse livar upp en bild. Bra skärpa !!
Svar från Karuzzell 2015-02-27 11:40
Tack snälla Hans! Jag har en mängd bilder av fasaner, som står och äter och ville ha lite mer rörelse och fötter. Roligt, att du uppskattar resultatet! Och skärpan: Jag niger och tackar!! Fast förklaringen nog är enkel. De var nära.
Eva