Till största delen är det landskapet som fångar mitt intresse. Både i stort och smått. Blommor och träd. Emellanåt blir det även bilder på landskapets invånare. Allt ifrån älgar till blåvingar.

Blåsippor

Blåsippor

Så här dagen före midsommar kan jag med fog säga att det har varit en blomsterrik vår även om maj månad var alldeles för varm och skyndande på blomningen, vilket kom många blommor att blomma över snabbare än väntat. Lite trist kan jag tycka. Hellre en lagom varm maj som ger upphov till många kontakter med vår flora. Nu hann jag i en del fall inte ens med att fotografera en del arter för att de redan hunnit blomma över. 

Bilderna i det här inlägget är ifrån april och då stod blåsippor på tapeten. Jag känner till ett par ställen hemmavid där man har chansen att få se de små blå stå ute i backarna.

#2

Blåsippor

En av de platserna är Biskopstorps naturreservat någon mil norr om Halmstad. Och jag måste säga att på den platsen växte det sådana mängder med blåsippor. Jag tror aldrig jag har sett så många. Helt magiskt.  

#3

Blåsippor

#4

Blåsippor

#5

Blåsippor

TheInvisibleJackal

Inlagt 2024-06-20 11:12 | Läst 226 ggr. | Permalink
Blåsippor är så fina! Av dina bilder tycker jag allra bäst om den första. Sipporna vänder sig uppåt mot ljuset och signalerar att nu är det vår!
Svar från TheInvisibleJackal 2024-06-20 12:43
Tack för det Måns!

Hälsningar Jörgen
Blåsippor blev det inga bilder på för mig däremot såg jag många. Det verkar vara ett riktigt gynnsamt år för blommor i år. Dina bilder här är fina och gör blommorna rättvisa.
Svar från TheInvisibleJackal 2024-06-22 13:09
Tack Morgan.

De har och är alltjämt ett väldigt blomsterrikt år i år.

Hälsningar Jörgen
Blåsipporna signalerar vårens ankomst på riktigt, så jag tittar gärna på dem igen. Jättevackert. Jag fastnar mycket för djupet i första bilden.
Hälsningar, Bjarne
Svar från TheInvisibleJackal 2024-06-26 16:02
Tack Bjarne!

Det var fantastiskt att se så många på ett samma ställe. Och som du säger. Det väckte tankar om vår.

Hälsningar Jörgen