Mina bilder och tankar för dagen

Söder om Sölvesborg

Veganska och vegetariska fotografvänner får titta bort nu!
Men idag gjorde jag två kilo lammkorv, s k Merguez, efter ett originalrecept från en närstående bördig från Iran. 2/3 lamm och 1/3 nöt, en himmelsk kryddblandning och full  fart i hushållsassistenten, korvhorn och fjälster.
Så fantastiskt gott!
Vi är sådana i min familj, väljer ibland bort syltan och industriskinkan på julbordet för något som påminner om att det finns en stor värld söder om Sölvesborg….

Inlagt 2024-12-21 15:38 | Läst 168 ggr. | Permalink
Ser spännande och inspirerande ut säger jag som har en hushållsassistent med korvhorn och hela apparaturen. Och skickar också en tanke till allt på vårt traditionella julbord som är import långt bort ifrån söder om Sölvesborg, både rätter som smaker.
Med önskan om en god jul.
/Gunnar S
Svar från per-erik åström 2024-12-21 17:04
God Jul till dig Gunnar! En varm hälsning i en kall tid.
Allt gott/per-erik
Som tur är så är världen större än Sölvesborg...och den där korven ser fantastiskt god ut, det vattnas i munnen! God helg och hela programmet, och kör på med din blogg, uppskattar både text och bilder. / Glenn
Svar från per-erik åström 2024-12-21 17:05
Tack ska du ha Glenn och God Jul!
/per-erik
Äkta mathantverk och det ser mycket gott ut! Klart att man ska utforska nya smaker och utmana traditionerna, så länge köttråvarorna är svenska.
Hälsningar Lena
Svar från per-erik åström 2024-12-21 21:29
Och det är dom! 2/3 lamm och 1/3 nöt från svenska gårdar. Kryddblandningen är dock iransk/nordafrikansk (harissa etc). Fast inhandlad på ICA ;-).
God Jul Lena!
/per-erik