Mina bilder och tankar för dagen

Nytt År

  

Lördag 2017-12-30

Snart börjar raket-och smällarhelvetet och hunden kryper ihop och skakar. En klassisk hänsynslös avslutning på den gångna året, ett år som skulle kunnat vara mycket bättre. Trump-helvetet i USA. Fortsatta strider, terror  och civilbefolkningen som betalar priset i Syrien och Irak. Rohyinga-folket i en flyktingkatastrof som trotsar all beskrivning.

Och här hemma tornar valrörelsen upp sig. Samma gamla tjat och innehållslösa slagord utan sakligt innehåll, men med en märkbar förskjutning åt höger. 2018 lär bli det år då ”alla” tycker att migrationsfrågan måste lösas genom att stänga gränser och kasta ut tiggare.

I och för sig var 2017 inte så mycket att yvas över heller. Själv fick jag visserligen ur mig en bok, deltog i några utställningar men jag fick också en stroke. Mödosamt kravlar jag mig nu långsamt ur den och tänker vara hyfsat återställd till sommaren. Nåja, på det privata området har det varit bra. Min dotter har flyttat ihop med en bra man som jag gillar skarpt, min hustru står fortfarande ut med mig och mina två söner har jag goda relatiomer med och de går båda från klarhet till klarhet. Dessutom har jag börjat kunna plåta igen trots stroken. I mars har jag och vännerna i ”fyra fotografer” dessutom en utställning på Galleri Korn i Stockholm. Så vad mer kan jag önska mig egentligen?

Vaknade i morse vid sextiden i min vanliga säng efter en underbar vecka på  Kanarieöarna. Beckmörkt utanför. Då förstod jag med ens vad jag saknade - ljuset, värmen och det salta havet. Och glädjen i min frus ögon i förrgår  efter ytterligare en dag i solen....

Inlagt 2017-12-30 12:40 | Läst 1966 ggr. | Permalink
Välkommen hem igen Per-Erik och ett riktigt gott, nytt och framför allt friskt år. Vi ses!
/Göran
Svar från per-erik åström 2017-12-31 10:12
Tack Göran!, och ett riktigt Gott Nytt År till dig och de dina.
Ses/pe
Lite dystert men fint skrivet Per-Erik, och tyvärr så sant. Trista nyheter vi tar del av.
Men din bild gör mig glad. Smittande optimism.
Ha ett fint nytt år.Kul och skönt att du kan plåta igen.
/ Bengt h.
Svar från per-erik åström 2017-12-31 10:13
Tack Bengt!
Med vänlig hälsning,/per-erik
Önskar dig ett gott nytt år Per-Erik.
Vi ses!
/Krister
Svar från per-erik åström 2017-12-31 10:14
Gott Nytt År till dig och de dina!
Vi ss snart/pe
En mycket bra bloggtext!
Gott Nytt År!
- hawk
Svar från per-erik åström 2017-12-31 10:15
Tackar för det! Gott Nytt År.
Med vänlig hälsning,/per-erik
Jomen... eller också skulle man kunna skriva såhär:
Snart börjar raket-och smällarhelvetet och hunden kryper ihop och skakar. En klassisk hänsynslös avslutning på den gångna året, ett år som skulle kunnat vara mycket bättre. Liberal-globalisternas ständiga angrepp på nationalstaten – nationalstaten som är vårt enda egentliga värn mot det internationella kapitalet som ständigt försöker koppla greppet.
Större och större del av våra insamlade skattemedel, som skall gå tillbaka till medborgarna i form av skötsel och tjänster, delas ut till icke medborgare. Samhällskontraktet sviktar. Kriminalitet och non go-zoner breder ut sig, och samhällskontraktet ter sig än mer avlägset. Den vänsterliberala nomenklaturan inom politik, press, och kultur stärker sitt grepp.
2018 lär bli det år då ”alla” tycker att demokrati är för mina åsikter, eller dom åsikter som ligger nästgårds – allt annat skall förbjudas. 2018 blir nog ett år som klyftan av rent hat vidgas ytterligare i det svenska samhället.
Slagord utan sakligt innehåll? Tja - det beror väl på vem som frågas.

Jag önskar alla ett gott nytt år - särskilt mina meningsmotståndare. Jag brukar ibland tänka att; om nu mina meningsmotståndare har rätt - hur ser världen ut då?? Det blir till att fundera en vända till. En nyttig övning.
Svar från per-erik åström 2017-12-31 10:17
Vi har uppenbart olika tolkning av sakernas tillstånd. Det är ok för min del och jag önskar dig ett Gott Nytt År.
Med vänlig hälsning,/per-erik
2017-12-31 22:15   Håkan Tornqvist
Gott nytt år och tack för en bra blogg.