Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Vården funkar denna gången

För två år sen fick min fru lårbensbrott.

Det vart en mardröm. Själva operationen lyckades, men den eftervård som låg på lasarettet och vårdcentralen var undermålig. En chef på boendets dåvarande ägare räddade min fru genom att se till att hon fick dropp i strid mot reglerna. Vi fick två år då vi kommit ut på stan fem dar i veckan, fikat på kondis, handlat lite och tittat in på Konstforum.

För ett par veckor sen behövde andra lårbenshalsen repareras. Nu kändes allt mycket bättre. Snabb och komplikationsfri operation. Vårdcentralen inte inkopplad. Boendet hade krisat, det var inte kul alls i höstas, men nu åter jättefin personal på golvet. Senaste chefen på boendet riktigt bra.

Självklart är min fru trött och medtagen. Idag var hon ändå lite på benen igen (med stöd av personalen och mig) och sen ute på gården i rullstol. Skönt komma ut.

Inlagt 2024-08-14 10:05 | Läst 388 ggr. | Permalink

"Skönt när det fungerar, fast man tycker ju att det vore en självklarhet i ett välfärdssamhälle att om man blir dålig att detta hanteras på ett professionellt sätt utan strul för vårdtagare och anhöriga"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fint att få ta del av när vården fungerar bra och inte bara när det krisar och går dåligt, som ju oftast blossar upp i medierna.
Hälsningar Lena
Svar från Måns H 2024-08-14 11:41
Tack Lena! Precis därför ville jag lägga ut den här bloggen.
Skönt när det fungerar, fast man tycker ju att det vore en självklarhet i ett välfärdssamhälle att om man blir dålig att detta hanteras på ett professionellt sätt utan strul för vårdtagare och anhöriga
Svar från Måns H 2024-08-14 23:13
Tack Peter! Nu funkar det som man kan tycka normalt, alla hjälps åt efter förmåga.

Dessvärre har vi blivit varse motsatsen.