Om Fotosidans grupp Cityscapes och mycket annat.

Almedalsveckan 2024, tisdag

Strax innan pandemin höll Almedalsveckan på att spricka. 8 partier med var sin heldag, 17000 seminarier och oerhört mycket folk. Det var kul, "alla" var där, men de flesta åkte hem efter några dar. Sista talaren stod inför en liten trött publik.

Nu kör man 4 dar, 2 partier om dan, 2700 seminarier. Inte samma kokande stämning. En annan stor skillnad är att avgörande frågor som Nato och amerikansk trupp i Sverige redan är avgjorda utan större diskussion. Det diskuteras inte längre om klimatförändring pågår. T o m moderaternas trosvisshet att kärnkraften löser alla problem har falnat. I stället är buzzorden för dagen  samverkan samverkan samverkan. Dock ej i partiledartalen. Där Demiroc använde ordet "måste" ett otal gånger  om vad alla andra måste göra eller inte göra och Åkesson inte alls var pigg på att samverka med (S) och (MP).

Visby innerstad visade sig från sin vackraste sida. Plats för alla och lugn stämning. Här en av gränderna ner mot Strandgatan.

Den svenska mekanikens fader, Christopher Polhem, står staty i Visby där han tillbringade sina första år. Statyn har stått där länge men inte alltid så fint blomsteromgärdad som nu.

St Hansskolan byggd som Visby Högre Allmänna läroverk invigt 1859, ett par hundra år efter det att Polhem gick i skola i staden. 

Inlagt 2024-06-26 10:05 | Läst 380 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Härliga Visby med sina också delvis skuggade gator, kan behövas nu i värmen.. Faktum är att promenader 'på stan' här i Stockholm låter sig väl göras även när det är för varmt eftersom det i stort sett alltid finns en 'skuggsida' på gatorna att vandra på, och blåser det lite så finns det ofta dessutom en svalkande vind utefter gatorna, nått man uppskattar den här årstiden men kanske inte vintertid..
Hälsn!
Svar från Måns H 2024-06-26 22:04
Hej Jan! Som stockholmare känner jag ju lite extra för Stockholm och efter att ha jobbat med och för Visby och Gotland extra även för Visby!

Igår mot kvällen lite klabbigt ner mot hamnen men fint högre upp i stan. Jag letade upp ett ställe med skugga och lite blåst.

Inte vad man letar efter i mars men nu är det snart juli.