Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

TÄNK ATT FOLK INTE BEGRIPER

***

Industrin har ju lång tradition i Sverige. Alldeles för lång faktiskt, den borde ha stoppats för länge sen. Vi borde definitivt gjort det innan datorn  och mobilerna kom, i alla fall innan  smartmobilerna kom, då hade vi sluppit alla dessa dj-a mobilbilder överallt  från folk som tror dom är fotografer.  För att inte tala om internet, hade vi sluppit det hade vi inte haft några terrordåd, i alla fall inte några vi känt till. Kanske borde vi gjort det ännu lite tidigare, helst innan TV:n kom, herregud så mkt skit det är på TV, så gudomligt det varit utan. Man fattar inte riktigt hur naiva människor var tidigare, tänk bara på bilarna, fullständigt onödigt folk åker bara omkring helt i onödan. Det finns dessutom stora bilar, typ bussar och lastbilar. Tänk att tränga ihop  sig i en buss alldeles i onödan och dessutom åka nånstans dit man inte måste, bara för att man vill liksom, det är bedrövligt, naivt. Eller åka till jobbet, bara för att man vill ha ännu mer pengar alltså, nog är det för dj-gt. Ingen behöver väl mer pengar än jag har, den enda som behöver lite mer är ju jag, jag vet att det finns dom som har mer. En del har fler objektiv än jag har också, och så tror dom att dom får bättre bilder, hur dum får man vara? Och köra timmer till sågverket därborta bara för att möta en timmerbil därifrån som ska hit, till sågverket här, fy fåglarna för lastbilar alltså, dom är helidiotiska. Att inte folk begriper, förstår inte det. Och sjukhusen och medicinerna, tänk vad bra det varit om vi sluppit all medicinreklam, folk hade dött lite tidigare men det ska dom ju göra ändå, det är skit detsamma när dom dör, bara jag får leva länge. Och hade vi inte producerat för mer än vad vi behöver i Sverige hade det ju blivit mindre produktion, det hade varit riktigt bra. Folk dör väl därute men det är inte vår sak. Och forskningen är precis totalt värdelös, vi klarade oss med lie förr, det skulle gå bra idag också. Det enda vi absolut inte ska ta bort är sporten, arenorna och förhandssnacket. Ja, och så eftersnacket förstås. Och reklam och marknad, det är det värsta av allt , det är väl bara att välja det som pappa Kim säger är bra, det har också gått bra förut, inga egna val alls. Stalin lyckade superbra, nästan inga protester alls, i alla fall inte särskilt länge. Han var bra på att få ekonomin att krympa, folkmängden också. Förstår inte att folk inte fattar, jag har ju begripit för länge sen hur enkelt det är, industrin växer bara för växandets skull, en slags ploj för marknadssnubbar alltså.

*

I Larsbo har funnits både hyttor, smedjor och hammare, plus jordbruk förstås. Det är inte mkt kvar av det gamla som drog i gång omkring 1600. Här står en ensam gavel i skogen nere vid ån. Jag har inte fått klart för mig vad för slags byggnad detta var - ett kolhus kanske? Sköter vi oss väl kan vi hoppas på fler ruiner.

*

Jodå, jag har förstått att vi har klimatkris. Och att vi måste göra något. Faktiskt tror jag processen har börjat och har större kraft än de flesta tror. Men jag tror inte på att vi ska krympa oss ur krisen, fokus måste rimligen vara att använda resurserna på ett smartare sätt. När det gäller energiproduktion, när det gäller industriell energianvändning, när det gäller jord- och skogsbruk. Teknisk utveckling tror jag är en förutsättning för att lyckas. Jag läste förresten i tidningen härom dagen att Frankrike har 10 % av Tysklands koldioxidutsläpp. 10 %! Men medan Tyskland satsar på förnybar energi och nedläggning av kärnkraften har Frankrike behållit sin kärnkraft. Inom transport och bilarvärlden pågår också en avgörande teknikutveckling. Och jag tror också på att vi på ett personligt plan ska vara mer eftertänksamma än vi varit, men det är inte där de viktiga förändringarna kan ske. 

***

Inlagt 2019-08-11 20:36 | Läst 2773 ggr. | Permalink

"Vilket lidande när man själv är en av de få som begriper. Bättre att ägna tid och tankar åt det som får en att må bra. Allt gott! Och en fantastiskt härlig bild!"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag köper allt med hull och hår, i alla fall allt ovanför bilden. Idag är jag skitförbannad på grund av den där utvecklingen. Framåt, framåt, framåt. Skövla och förstör. Jag blir så jävla trött när människor inte ser.
Sten
Svar från Khalad 2019-08-12 19:57
Jag förstår din ilska, mycket har gått för långt och med för liten eftertanke. Ändå är ju hela första stycket ironi, dvs tvärtemot vad jag själv tror på. Det må stå var och en fritt att värdera, men under dom senaste hundra, kanske tvåhundra åren har fler människor fått det drägligt än någonsin tidigare, inte bara i Sverige utan i större delen av världen. Fler barn överlever, fler flickor får utbildning, fler sjukdomar klaras. Det hade inte gått utan den ekonomiska och kommersiella utvecklingen. Jag har utvecklat min syn något dels i texten efter bilden i en här bloggen, men också i efterföljande blogg, många hälsningar/ Björn T
"Frankrike har 10 % av Tysklands koldioxidutsläpp".

Men var det inte mp i Tyskland som satt i regeringen och bestämde miljöpolitiken? Och så blev det så fruktansvärt illa med utsläppen.

Nej...ursäkta, jag vill ju inte prata politik. Måste genast kompensera mp: elcykelrabatten hade iaf jag glädje av!
.................
Det var ett rejält bygge det där.
Svar från Khalad 2019-08-12 19:58
Jomen precis, jag tror inte på mp-politiken, den löser få problem på riktigt, däremot skapar den syndabockar och skamkänslor :-) Hälsningar/ Björn T
Hej,
Det är mycket tankeväckande det du skriver. Med klotets nuvarande organisation kommer girigheten att fortsätta tills kollapsen sätter stopp.
Vi borde stoppat upp vid 1750. Men mycket då var fel också och skulle ha åtgärdats av begåvat folk.
Själv har jag provat lite kameror från 1930. De funkar.
Ha det väl
Bob
Svar från Khalad 2019-08-12 20:01
Visst finns girigheten också där, precis som den finns inom alla områden, det är en mänsklig egenskap. Men det är inte den som driver utvecklingen i stort, jag förklarar min ståndpunkt lite närmare i texten efter bilden som jag la till en stund efter jag publicerade bloggen först samt i den efterföljande bloggen. Hälsningar
Jag tror ändå vi måste dra åt svångremmen, det är så mycket mer det handlar om än bara utsläpp. Men då måste alla dra åt samma håll...
😁
Svar från Khalad 2019-08-13 01:00
Det måste vi säkert. Samtidigt hjälper det inte långt om 10 miljoner svenskar drar åt svångremmen om samtidigt ytterligare en miljard kineser, indier och afrikaner börjar flyga, köpa bilar och kylskåp. Och varför skulle inte dom få göra som vi gör (gjort?)när dom får råd?
Vilket lidande när man själv är en av de få som begriper. Bättre att ägna tid och tankar åt det som får en att må bra. Allt gott! Och en fantastiskt härlig bild!
Svar från Khalad 2019-08-19 23:27
För säkerhets skull - det var ironi alltså........:-), tack Peter!