Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SVENSKAST AV ALLT - FIKAT

***

Så känner jag - fikastunden är kanske det mest svenska vi har. Dessutom verkar den oomstridd, ingen polarisering, alla är överens om fikats betydelse, åtminstone så långt jag kan märka. Här var vi hos Tillmans i Grangärde och åt lunch i måndags. Köttbullsmacka med rödbetssallad för mig, räkmacka för I, traditionell könsuppdelning alltså......Vi gör våra utflykter. Vi fortsätter fö också att bada, även om det nu sjunkit till 18 C. Alla aktiviteter är bra. 

*

*

***

Inlagt 2021-08-11 23:26 | Läst 1241 ggr. | Permalink

"Precis nu har jag och Dennis druckit 11 kaffe och det är något som hänger kvar sedan tiden när jag jobbade och då var det något speciellt när man träffade arbetskompisarna. För övrigt så är vi nog några som saknar Dagnyfikat hos dig i Korsheden Ha det gott /Stig"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Björn.
Bra svartvitt foto. Det verkar som att det också har blivit lite mer normalt nordiskt sommarväder vid dig också?
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Här är det med omväxlande sol, moln och regnskurar - temperaturer idag mellan 19 och 20 grader, men i morgon och på fredag ​​upp till 24-26 grader igen - sol och inget regn !!!
Svar från Khalad 2021-08-12 15:29
Tack Erik, vi har helt normalt svenskt sommarväder. Omkring 20 C, sol för det mesta och en och annan regnskur :-)
Och även i jobbet! Fikastunden där man kanske inte snackar jobb men ändå får reda på vad som pågår och vad som gäller och där dom som är nya lär känna sina arbetskamrater.

På ett ställe ordnade en sekreterare som var ett socialt geni till det så att alla satt vid samma långa bord. Dom som jobbade i receptionen kunde vara med, kom besök pinglade en klocka och besöket syntes i en spegel från fikabordet.
Svar från Khalad 2021-08-12 15:30
Hej Måns, visst är det så. Fikastunderna följer med överallt, på jobb el privat :-)
Fika är gott och en kopp kaffe är livsnödvändig!
// Conny
PS Gillar den lite dova tonen och de mäktiga molnen
Svar från Khalad 2021-08-12 15:34
Tack Conny! Fikapaus är jobbpaus, social samvaro, ett ögonblicks avkoppling, chans till ett ögonblicks helikoptersyn på det man just jobbat med och säkert mkt mer, en snålvariant av Tinder tex…….
Hej Björn,
vi hade besök av en kille från London i sommar och utan att ha varit i Sverige tidigare så visste han vad "fika" var. Han hade delat bostad med en svensk kille ett tag och just fika hade han tagit till sej både som ord och begrepp. Att dricka kaffe tillsammans och småprata, helst med något tilltugg. Nu fikar han allt som oftast med min systerdotter.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2021-08-12 15:35
Där ser man, fika kan leda till mycket, tack Lena!
Precis nu har jag och Dennis druckit 11 kaffe och det är något som hänger kvar sedan tiden när jag jobbade och då var det något speciellt när man träffade arbetskompisarna. För övrigt så är vi nog några som saknar Dagnyfikat hos dig i Korsheden
Ha det gott /Stig