Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

RISINGEVÄGEN

***

Det är ju en av de gamla kyrkvägarna vi går. Eftersom kyrkans äldsta delar är från slutet av 1100-talet har det säkert gått folk här lika länge. Minst. Kyrkorna byggdes säkert i bygdens centrala delar, ofta fanns en gammal offerplats i närheten. Min gissning är att här gick folk för 1 000 år sen. Det känns skönt att tänka så, tryggt på något vis. Det har inget med religion eller själva kyrkan att göra, det är kopplingen bakåt i tiden som känns bra. Vi är inte rotlösa, även om det ibland kan kännas så. Vi har ett ursprung.

*

*

***

Inlagt 2021-11-08 16:57 | Läst 1001 ggr. | Permalink

"Jag ser det så här, hjulspåren ger en känslan att komma från olika håll och folket i trakten strålade samman till den gemensamma vägen mot kyrkan om söndagarna. För en del kanske transporten tog längre tid än själva kyrkobesöket. Fast på Gotland är det så tätt med kyrkor så där var det nog inget större problem. HaD/Gunte.."


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Spännande bild, den öppnar sinnena och får en att tänka till.
Svar från Khalad 2021-11-08 21:58
Tack för det Morgan, roligt att du gillade bilden!
Blev en väldigt intressant bild med den texten! Kan nästan se folket som går i bilden med lite hjälp av fantasin.
Snyggt!

MvH
Johnny
Svar från Khalad 2021-11-09 15:24
Tack Johnny, kul du också kan tänka så :-)
Jag ser det så här, hjulspåren ger en känslan att komma från olika håll och folket i trakten strålade samman till den gemensamma vägen mot kyrkan om söndagarna. För en del kanske transporten tog längre tid än själva kyrkobesöket. Fast på Gotland är det så tätt med kyrkor så där var det nog inget större problem.
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2021-11-10 23:19
Hej Gunte, nuvarande körväg avslutas här med en vändcirkel, jag står där slingan går ihop. Det finns stigar som fortsätter men som inte funkar för mig längre. Och kyrkresorna tog sin tid när man måste gå långväga, därför fanns små övernattningsstugor vid kyrkorna ibland, gamla Luleå och Rättvik tex. Tack för trevlig kommentar!