Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MINIUTSTÄLLNING PÅ CAFÉ FIKA I NORKÖPING

***

Som icke etablerad fotograf får man vara lite om sig och kring sig för att hitta möjligheter att visa bilder. För några dagar sen var I och jag fikade på det trevliga caféet Fika på Skolgatan i Norrköping och jag noterade att väggarna däruppe på andra våningen var ganska tomma. Efter några ord med ägaren visade det sig vara helt ok att sätta upp några bilder. Idag har jag varit där och satt upp nio bilder, kanske blir det några mer så småningom, det finns gott om plats. För att det inte ska bli för spretigt har jag hållit mig till landskaps- eller naturbilder med lite drömskt uttryck

*

*

*

*

Det är ett mycket trevligt café med fin inredning och hembakt kaffebröd så jag rekommenderar det gärna, inte bara för att se på mina bilder.  Men det är självklart trevligt om någon tar sig dit också för att se bilderna!

***

Inlagt 2017-01-16 16:10 | Läst 2074 ggr. | Permalink

"Måste jag kolla in på plats!!! =) Bra initiativ tycker jag av dej!"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Så roligt, de uppskattas helt säkert!
kram
Svar från Khalad 2017-01-16 20:32
Tack Ewa!/ Björn T
Kanonfint Björn, ser mycket bra ut! Mvh, LO
Svar från Khalad 2017-01-16 20:32
Stort tack LO!/ Björn T
Trevligt ställe tycker jag, inte minst en trappa upp. Hela kvarteret är ett mirakel av att ta vara på gammalt på ett bra sätt, skavda trägolv, betong, tegel, nya fina glasdörrar. Dom har tyvärr inga gräddbakelser men nu lite annat godis ;-)

Jättebra initiativ! Bor i kvarteret intill så nu blir det titt!
Svar från Khalad 2017-01-16 20:34
Det är ett fint kvarter det där, håller med! Jag gillar en god bulle och deras kardemummabullar är alldeles utmärkta! Tack Måns!/ Björn T
Grattis mysigt ha utställningar ..
Bra bilder men
blommiga tapeter ger inte
bilderna rättvisa men vet du det ser inte
många betraktare...som väl är...
Hälsn. Gun-Inger
Svar från Khalad 2017-01-16 20:38
Tack GIA, dom flesta bilder hänger på de icke tapetserade väggarna. Jag hade inte tänkt sätta upp några bilder alls på de blommiga väggarna, men när jag väl stod där med bilderna kände jag att det ändå skulle funka ganska bra med dom större bilderna också på de blommiga tapeterna. Och så blev det och jag är nöjd!/ Björn T
Gun-Inger Arvidsson 2017-01-17 23:42
Det skall du vara för det är enbart så att en del av oss som
fotograferar har en massa fördomar om vara eller inte vara.
God natt
gia.
Bra initiativ!
Bra bilder vet jag att du har så det borde fungera (trots krocken med tapeten)
Svar från Khalad 2017-01-16 20:39
Tack Gunnar, kolla gärna svaret till GIA också!/ Björn T
Ser trevligt och fint ut! Dina fina bilder på lilla fotoutställning! Lasse
Svar från Khalad 2017-01-16 20:40
Tackar Lars-Ove, det är alltid roligt att ställa ut några bilder!/ Björn T
Fint!
Med vänlig hälsning,/per-erik
Svar från Khalad 2017-01-16 20:40
Tack per-erik!/ Björn T
Ser jättebra ut och vilket initiativ att bara slänga ut frågan. Grattis. mvh Johan
Svar från Khalad 2017-01-16 22:51
Tack Johan, uppskattas!/ Björn T
Riktigt bra gjort, till glädje för alla parter. Alla vinner, ingen förlorar. Var stolt och fortsätt.
Svar från Khalad 2017-01-16 22:52
Det är jag, tack för uppmuntran Stefan!/ Björn T
Vilket fint initiativ av dig Björn. Du är verkligen på bettet. Det ser ut att vara ett mysigt kafé och dina bilder är säkert uppskattade.
Svar från Khalad 2017-01-17 22:14
Tack för berömmet Torbjörn!/ Björn T
Tittade på plats nyss och fick ett mycket positivt intryck. Hängningen funkar bra med lokalen. Innehavaren var nöjd! Hon skulle se över spotlightens inriktning för att finslipa det hela.

Intressant att du valt bort glasning. Glasning skyddar ju både mot damm, åverkan och ljusets inverkan på printarna. Å andra sidan syns bilderna mycket bättre! Rätt val tror jag.

Vad har du för papper? Såg lite ut som akvarellpapper på håll men verkar betydligt tåligare. Passade bra i sammanhanget tyckte jag. Vem printar?

Bilderna då? Jag föll för den med höstlövsskog i bakgrunden och en mörkare yta framför. Gillade stämningen, färgerna och detaljteckningen. Sommarbilden med ett barn som svävar tyngdlöst över den igenvuxna vägen gav speciella vibbar. Fint besöksmål detta, god bulle också.
Svar från Khalad 2017-01-17 22:25
Tack för det Måns! Jag använder för det mesta Epson Cold Press Bright men på Fotomässan i Älvsjö senast köpte jag några förpackningar Hahnemuhle Matt Fine Art - Photo Rag. Här finns nog båda dom papperen representerade. Printar gör jag själv med en Epson 3880. Dom bilderna jag har uppe hemma är alltid oglasade så det gick nog mest av farten. Men huvudskälet är ju att färg och kontrast kommer bättre fram. Dammet har jag inte sett som något stort problem hittills, åverkan kan alltid ske (caféet har haft en del stölder också) och några bilder går ju rel lätt att göra om. Att glaset har betydelse för färghållbarheten har jag faktiskt inte tänkt på - hur stor är den faktorn? Kul att du gillade bullen!/ Björn T
Måns H 2017-01-18 01:40
Hållbarhet är en vetenskap i sig. Testföretaget Wilhelm Imaging Research tar fram labbtester som ger en fingervisning.

http://wilhelm-research.com/

Mörkt, svalt och torrt ger helt andra värden än sol och fukt. Både papper och bläck påverkas. Glasning bromsar en hel del. Och så kommer frågan om det är man själv och egna generationen som ska titta eller en eventuell eftervärld.

Ska bilden betittas genom glas med reflexer eller som den är? Ditt val "som den är" kombinerat med bra kvalité känns tilltalande tycker jag.
Måste jag kolla in på plats!!! =)
Bra initiativ tycker jag av dej!
Svar från Khalad 2017-01-17 22:26
Tack Lena, vad glad jag blir!/ Björn T