Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

KAN BARA BE OM URSÄKT, DET MÅSTE VARA TICS ELLER NÅ´T

***

Egentligen är jag helt utan ansvar, det är ju liksom inte mitt fel, det bara blir. Det är nå´t slags reflex jag har, själv gissar jag på nå´n form av tics. Fototics, finns det? Eller fototics, det har väl alla fotografer, men solnedgångstics? Jag åkte hem till Finspång idag och passerade Hjälmaresund igen, men det var ju lugnt, inget sån´t där vackert -vackert-fotande mer, det bestämde jag ju går, det är jag trött på. Och lite arg på mig själv för att jag håller på med sån´t stup i kvarten.

Men det vara bara det att solen,  den där hmhm solen, satte skivan under horisonten exakt när jag körde ut på första landtungan, och kvar var bara det där ljuset som hon glömde ta med sig. Ja, sen behöver jag inte ta nå´ra beslut alls, det bara blir av sig själv.

*

*

Inte vet jag hur det går till heller, för när jag kört 2 mil till, då dyker det upp igen, ljuset, på andra sidan bilen, bara med lite rödförskjutning, precis som galaxerna ni vet, dom som alla är på väg bort från oss, fortare och fortare.

*

Men som sagt, det är inte mitt fel!

***

Inlagt 2016-01-17 22:11 | Läst 1737 ggr. | Permalink

"Du kanske tänker som jag ofta gör när det gäller blomsterbilder. Vad skall jag med alla dessa till ....jag brukar ofta säga att kommande vår och sommar behöver du inte ta en enda till... men så blir det ändå.. precis som du gjorde här ...inte något fel på något sätt när man har en blogg man kan lägga dessa i. kanske någon inte sett dina tidigare bilder.. dessa är sakrala Gun-Inger"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Så hmhm fina färger. Gudomligt vackert! :) Och påpassligt fångat, det krävs en speciell blick för det, Björn! :) /Tommy.
Svar från Khalad 2016-01-18 18:26
Tack Tommy!/ Björn T
Inget fel att fånga det vackra i tillvaron. Suveränt fina bilder i solnedgången, vilka färger...
Ha det fint
😊
Svar från Khalad 2016-01-18 18:26
Det är det så klart inte, tack Hans-Åke!/ BJörn T
Precis så här skall landskap och himmel färgas denna årstid. Snyggt!
Svar från Khalad 2016-01-18 18:26
Tycker jag också, tack Ingemar!/ Björn T
SNYGGT!
(Jag har väl linjer-tics då....)
Svar från Khalad 2016-01-18 18:27
TACK! Och kanske det :-) / Björn T
Jag har hållit på i alla år med solnedgångar och deras efterljus. Jag presterar snygga bilder, men likheten med verkligheten? Mycket avlägsen!
Man kan ju tycke att inga fotografier riktigt återger verkligheten, men när det gäller solnedgångar är glappet skriande - hur skicklig man än är. Verkligheten är nämligen överväldigande vidunderlig. Det är väl därför man håller på - man kan inte låta bli!
Svar från Khalad 2016-01-18 18:28
Så kanske det är, vad vet jag!/ Björn T
Du är förlåten, var nog bara automatiken i kameran som slog till.
Den har nog fjärrkontroll till avtryckarfingret. Det börjar liksom rycka i det och så sitter bilden där.
Snyggt ljus får inte ignoreras, måste dokumenteras.
Svar från Khalad 2016-01-18 18:29
Det tackar jag för!/ Björn T
Hej! Inget fel i dessa bilder, tvärtom! Om man ska börja avstå ifrån att fotografera det man tycker är vackert här i livet då är det lika bra att gå in i depression direkt.. Varför glädjas av något så trivialt som att det är vackert, och dessutom försöka fota det.. När jag bjuds på fantastiska solnedgångar från min lägenhet i västläge, så försöker jag ofta att få samma känsla i bild som när jag ser det med mina ögon, men DET är faktiskt mycket svårt! Det lyckas sällan att få kameran att klara av de färgnyanser så som mina ögon klarar av.. Trots RAW Lightroom och Photoshop.. eller så är det skärmen som inte klarar av det hela! Fota ljuset vid solnedgångar är ingen 'lek'..

Tycker din första bild blev väldigt fin! Där har jag åkt förbi på skridskor flera gånger, men senast jag gjorde det så fanns linbanan kvar med sina korgar..
Hälsn!
Svar från Khalad 2016-01-18 18:32
Det är klart att vi inte ska avstå från att fota det vackra! Glad att jag inte åkte skridsko igår, det var - 11 och envis hård vind från väster. Tack Jan!/ Björn T
Jag vet och känner igen rädslan för att bli trivial och hamna i hötorgskonstfacket. Men, vad sjutton, vackert är vackert, och vi måste tillåta oss att se det vackra och njuta och uppskatta det sköna. Det är också en konst att inte trivialisera sköna former, vackert ljus och spännande linjer, vilket du lyckats med här.

Det får ju inte bli så att vi undviker motiv för att inte vara "svåra" och "spännande" nog, det är inte alltid livet eller tillvaron är svärta, brus och svårmodiga skuggor (vilket kan vara läckert också, i sig). Men det kan också bli trivialt, till slut.

Det viktigaste är känslan, och den finns här.

Hälsningar//GöranR
Svar från Khalad 2016-01-18 18:36
Är nog inte så rädd för bli "hötorgsklassad" , är det fint fotar jag såklart. Men jag har i dom tre senaste bloggarna skojat lite med mig själv att periodvis kan det bli väl mycket av "vackra" bilder, det liksom tränger ut annat jag också vill göra. Tror nog att mina "vackra" bilder kommer dominera också framöver men som sagt, det får inte bara bli vackert, då blir det tråkigt. Tack för din kommentar, uppskattas!/ Björn T
Fint som attan!
Vackert! Precis så här det skall se ut i vinterlandsskapen på vintern! Inget att klaga på här!
Ha det fint!
När det är så vackert måste man ju försöka fånga det .-)
Du kanske tänker som jag ofta gör när det gäller blomsterbilder.
Vad skall jag med alla dessa till ....jag brukar ofta säga
att kommande vår och sommar behöver du inte ta en enda till...
men så blir det ändå..
precis som du gjorde här ...inte något fel på något sätt
när man har en blogg man kan lägga dessa i.
kanske någon inte sett dina tidigare bilder.. dessa är sakrala
Gun-Inger