Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

GRÅ FLUGSNAPPARE

***

För att komma undan den fortfarande heta kvällssolen satte jag mig i skuggan av några träd på en plats jag inte brukar sitta på tomten häri Korsheden. Snart lade jag märke till att några småfåglar fladdrade bakom mig stup i ett. Jag hämtade kameran med 100-400 och flyttade på mig så jag fick området jag nyss haft bakom mig  under uppsikt. Och visst, där kom dom gång på gång men liksom vände i luften när dom fick syn på mig. Jag satt still en stund och passade på att fota när dom satte sig på en stolpe 10-15 m bort. Att det var grå flugsnappare tror jag mig uppfatta ganska direkt (hoppas det stämmer....). Jag begrep att det måste finnas bo i närheten eftersom dom  verkade försöka vänta ut mig med byte i näbbarna. Alltså flyttade jag mig ytterligare undan, och se, nu flög dom fram till knuten på huset med badrum och bastu och satte sig på stuprörskanten precis vid inloppet på hörnet. Några bilder också på detta, och snart trodde  jag mig se en unge titta över kanten på hängrännan, men det var en av de vuxna på plats därinne. Senare i kväll har jag läst mig till att det är typiskt för grå flugsnappare, inte just hängrännor men altaner, trappräcken, husknutar. Och ja, alltså hängrännor också! Några bilder till, bla i några träd lite längre bort. Så blev det en ganska närgången studie av grå flugsnappare. I morgon ska jag ta en liten stege och kika på ungen/ungarna om dom är kvar, såg rätt stor(a) ut.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Rent bildmässigt hade jag kunnat nöja mig med dom fyra första bilderna men jag gillade att följa deras förehavanden, jag lär mig varje gång jag fotar fåglar, både fotomässigt och om fåglarna. 

Natti, natti! I morgon ska vi fira våran 50-åring!

***

Inlagt 2018-07-10 23:14 | Läst 1708 ggr. | Permalink

"Jag har satt upp ett antal "käppar"/"stakar" runt om i trädgården utanför fritidshuset som flugsnappare (både gråa och svartvita dito) gärna använder som utsiktsställe när de spanar eftr insekter att fånga. Lätta att fotografera när de spanar, och kul att titta på. Ja, de grå kan bygga sina bon precis var som helst. En fin granne. - hawk"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
De har börjat röra på sig i min trädgård också. Det är så kul att titta på dem och deras akrobatik. Få se om jag spanar på dem med långtelet jag också! Fina bilder, som vanligt Björn! :) /Tommy.
Svar från Khalad 2018-07-12 09:15
Tack för det Tommy, alltid trevligt med fågelgäster på tomten!/ Björn T
Hej Björn.
Tillykke med en meget fin fotoserie og en tilhørende tekst. Du er blevet hel skrap til fugle fotografering. Nummer 6 er min favorit - super.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Khalad 2018-07-12 09:17
Tack Erik, fåglar som är en smula lättillgängliga är ok, jag har inte fysik längre för några strapatser!/ Björn T
En fin serie på grå flugsnapparen! De är mycket trevliga att ha som hyresgäster.
Svar från Khalad 2018-07-12 09:17
Tack för det Christer!/ Björn T
Riktigt fina intima närbilder på den lilla familjen! Jättefint!
Svar från Khalad 2018-07-12 09:19
Bugar och tackar Mikael!/ Björn T
Jag har satt upp ett antal "käppar"/"stakar" runt om i trädgården utanför fritidshuset som flugsnappare (både gråa och svartvita dito) gärna använder som utsiktsställe när de spanar eftr insekter att fånga.
Lätta att fotografera när de spanar, och kul att titta på.
Ja, de grå kan bygga sina bon precis var som helst. En fin granne.
- hawk
Svar från Khalad 2018-07-12 09:20
Det verkar vara en bra ide´, med käppar alltså. På dom fyra första bilderna sitter den just på en käpp jag satt upp som död för en planta/ Björn T
Härligt fina porträtt och många med mat i näbben! Rent fotografiskt har du en poäng att de fyra första bilderna sticker ut med fint ljus och vacker bakgrund, men det blir ju en berättelse. De med fågeln i granen är riktigt fina de också!
Hälsningar, BJarne
Svar från Khalad 2018-07-12 11:35
Tack för det Bjarne, det var ju lite berättelsen som gjorde att jag tog med fler bilder än de första. Hälsningar/ Björn T