Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

GRÅ FLUGSNAPPARE - forts från igår

***

Idag tog jag en stege och kikade - visst ligger ungarna direkt i hängrännan! Man får inte vara dum, varför ska man bygga ett bo när det finns färdiga på marknaden! Bara två ungar kan jag se, mot normalt 4-5 ägg enl fågelboken. Kan det vara en andra kull, trots att dom normalt bara får en, också enl fågelboken?

*

*

*

***

Inlagt 2018-07-11 16:40 | Läst 1445 ggr. | Permalink

"Som Jan skriver, de bygger på litet underliga ställen ibland. De vill ha väggar och tak, men absolut ett "perspektivfönster" så vanliga holkar ratas. Det här stället är nog perfekt i grå flugsnapparens ögon, men de vet ju dessvärre inte mycket om tanken med takrännor... Hoppas att det inte störtregnar förrän de är flygfärdiga, kan inte vara långt kvar tycker man."


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
2018-07-11 16:46   Brigitte Mral
Så fint, och under tak och allt. De är nog glada för att det inte har regnat på ett tag ;-)
Svar från Khalad 2018-07-11 23:06
Det tror jag också, tack Brigitte!/ Björn T
2018-07-11 17:08   Gunnar Bergh
Jag tänkte som Brigitte - vad händer om och när det börjar regna? Finns det någon plan B? 🤔
Svar från Khalad 2018-07-11 23:09
Ja, man undrar! Här går dock plåten över vindskivan in ngt så för mindre regnskurar har dom nog tak, men vid ett störtregn fylls ju hela hängrännan , då är dom nog förlorade, tack för kommentaren/ Björn T
Fina bilder! Såg även den förra bloggen med flugsnapparna, det var också mycket bra bilder! Dom är lite roliga Grå Flugsnapparen när det gäller val av boplats, det händer att dom bygger boet i t.ex. en sko på en veranda, som ingen använt på ett tag.. finns många andra ovanliga exempel på boplatser! Men som sagts man undrar ju vad som händer om det kommer en kraftig skur.. Med ungarna som inte är större än så här så måste det nog vara en andra kull, kanske det förra försöket misslyckades på något sätt, då kanske dom gör ett nytt försök om det inte är för långt in i sommaren..?
Hälsn!
Svar från Khalad 2018-07-12 09:11
Tack Jan, också min gissning att det är en andra kull så här sent. Vid en kraftig regnskur är dom nog förlorade då blir hängrännan vattenfylld.Lite vanligt regn gå rnog bra/ Björn T
Som Jan skriver, de bygger på litet underliga ställen ibland. De vill ha väggar och tak, men absolut ett "perspektivfönster" så vanliga holkar ratas. Det här stället är nog perfekt i grå flugsnapparens ögon, men de vet ju dessvärre inte mycket om tanken med takrännor... Hoppas att det inte störtregnar förrän de är flygfärdiga, kan inte vara långt kvar tycker man.
Svar från Khalad 2018-07-12 09:12
Tack Christer, förstår tt det är vanligt med ovanliga boställen för den här!/ Björn T