Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BILDER OCH BILDER

***

Ibland tänker jag att jag inte skulle lägga ut bilder som inte legat till sig ett tag, typ 10 år. Eller helst 20 för den delen. Jag ser ju att när jag bläddrar bland mina gamla bilder så är det ofta helt andra bilder jag tycker bäst om idag jämfört med vilka jag då tyckte om. Fast det är bara en vinkel på detta med bilder. Det finns hur många vinklar som helst på bilder och bildsyn. Bildsyn är inta bara subjektiv och personlig, den beror på tid, humör och stämning för stunden. Och att fotografera för stundens glädje är lika lovvärt som att fota för  arkivet.  

*

Det här är barnbarnet Hilda, då två. Hon fyller 17 om en månad, bilden är från 2005. Vi har varit på hundpromenad med Gaia, vår flat (.....coated retriever) och sista biten hem har Hilda kopplet, spännande. Gaia är tolv år och börjar vara trött, hon rycker inte i kopplet. Dessutom har vi  varit noga med att hon bara får hålla kopplet löst i handen, inte lindat runt handen. Om ytterligare några månader slutar Gaia äta och lägger sig längst bort i  trädgården, på djurs vis. Vi kör henne till veterinären och kommer hem utan hund. Men jag vet att Hilda fortfarande minns när hon gick med Gaia i koppel.....

*  

Bilden är tagen med min första digitala systemkamera, en Konica Minolta 7D. Dom sex megapixlarna räcker bra. Objektiv registrerades inte men är säkert ett av mina Minoltaobjektiv, 50/1,4 och 85/1,4, sannolikt det senare.

*

***

Inlagt 2020-03-10 23:55 | Läst 1115 ggr. | Permalink

"Hej Björn - herligt foto. Hennes koncentration har skiftet från hennes "baby" till hunden :-) :-) Jag använder också arkivbilder när jag tror att de passar til min blogg text. Detta är vad du gör också här, där du skriver om ämnet "arkivbilder". Bilden ger dig ett minne och för oss andra en liten fin historia - gillas. Med många vänliga hälsningar från Erik."


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Tycker det går utmärkt att visa vilka bilder man vill i sin blogg! Både yngre och äldre! Fina och nära bilder förresten! /B
Svar från Khalad 2020-03-11 20:13
Det gör det! Min reflektion gäller i första hand egna bilder där jag efter några år lättare ser värdet i lite lågmälda och vardagliga bilder, tack Bengt!
Fortsätt att visa dina bilder så väl nytagna som äldre. Så märkligt 2005 känns som i går och samtidigt väldigt länge sedan. En fin bild.
/ Bengt H.
Svar från Khalad 2020-03-11 20:14
Tack Bengt, visst är det märkligt att tiden går så fort? Eller vad det nu är som går......"
En fin bild av Hilda och att lägga ut äldre bilder har jag aldrig tvekat att göra.
Ha det gott/Stig
Svar från Khalad 2020-03-11 20:15
Tack för det Stig, vi är överens!
7D var också min första digitala och öppnade en helt ny värld..
Lyckades få tag på förmodligen den sista som såldes i Sverige.

En mjuk och fin bild från verkligheten, spontan och bra fotad..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Khalad 2020-03-11 20:17
Kommer ihåg att du nämnt det. Tyvärr har jag inte den kvar, den gav jag bortför snart tio år sen. Tack för fin kommentar!
Hej Björn - herligt foto. Hennes koncentration har skiftet från hennes "baby" till hunden :-) :-)
Jag använder också arkivbilder när jag tror att de passar til min blogg text. Detta är vad du gör också här, där du skriver om ämnet "arkivbilder". Bilden ger dig ett minne och för oss andra en liten fin historia - gillas.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2020-03-11 20:18
Hej Erik, dockan håller hon i ett fast grepp medan hon tittar på Gaia. Tack för trevlig kommentar!
En alldeles utomordentlig bild som ger mig nån slags vibbar till en bildserie av Hans Hammarsköld. Det är nog dockan som spökar där. Men alldeles oavsett, bilder, som har någon form av kvalitet, mår verkligen bra av att lagras ett tag. Och det handlar nog lite grann om det kollektiva minnet. Våra gemensamma konnotationer. Den här bilden passerar på något sätt gränsen mellan det privata perspektivet och den allmängiltiga bildtolkningen. En bild som sätter igång tankar hos mig.
/ Gunnar S