Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

Fb-SIDAN SÖDERBÄRKE I MITT HJÄRTA

***

Häromdagen blev jag uppringd och i andra änden var en kraftfull mansröst jag inte kände igen. Han presenterade sig dock omedelbart, jag nöjer mig med förnamnet Olle här. Han visade sig vara medlem i FB-gruppen Söderbärke i mitt hjärta fast han bott i Holland sen början på 70-talet. Uppväxt  i Söderbärke och med farfar född på 60-talet (ja, 1860-talet alltså) i Vibberbo där han haft gård. Olle själv är 96 och ringde mest för att berätta att han gillade mina bilder och att jag för det mesta skriver lite text till.  Jättekul tyckte jag som startade sidan för några år sen, äldsta medlemmen som hört av sig, per telefon dessutom! Vi har nu över 1800 medlemmar trots Söderbärke bara har runt 1 000 invånare. Förklaringen är alla släktingar, bekanta och utflyttade som vill hålla kontakt med Söderbärke!

*

Eftersom jag inte varit i Korsheden på några veckor får det bli några vinterbilder från arkivet. Just dom här bilderna är från början av januari 2010 alldeles nere vid Spången. Håll till godo Olle!

*

*

*

*

**

***

Inlagt 2021-02-07 18:53 | Läst 1399 ggr. | Permalink

"Vackra bilder! Mvh, LO"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Björn - vilken fantastisk upplevelse. Det visar att FB kan användas för något annat än att "klaga" om allt och skälla varandra.
Jag har precis gått med i en FB-grupp: "Roskilde før og nu". Jag har inte känt mig redo förrän nu - efter att jag flyttade hit för 59 år sedan!
Ditt foto nummer 3 är rent nöje att titta på.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2021-02-08 17:37
Tack Erik, visst är det roligt att få nya kontakter! Och säkert har du en del arkivbilder liggande som passar på din nya fb-sida!
Fina bilder och kul med responsen på sidan! Det är nog glädjande för många kan jag tänka mig.

MvH
Johnny
Svar från Khalad 2021-02-08 17:38
Visst är det roligt. Extra skoj är att sidan är aktiv men många inlägg :-)
Vackra bilder! Mvh, LO
Svar från Khalad 2021-02-08 17:39
Tack för det LO!
Men vad kul! När bild och internet samverkar till det bästa.
/Gunnar s
Svar från Khalad 2021-02-08 17:39
Tack för det Gunnar!
Fina bilder, och kul att bilderna uppskattas och bidrar till kontakter.
/ Bengt H.
Svar från Khalad 2021-02-08 17:40
Tack Bengt, det har blivit en uppskattad sida med hög aktivitet!
Fina färger på första och andra bilden. Vintermotiv är allt annat än vitt :-) Skidspåret ser ut som en utmaning. Kul att få ta del av din historia. Att han ringde är ju förvånansvärt i sej, men för honom är det kanske fortfarande det lättaste sättet att ta kontakt med någon.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2021-02-08 17:42
Tack Lena. Han hade tänkt använda Messenger men tyckte det blev krångligt så han bestämde sig för att ringa. Mkt trevligt tyckte jag.
Härligt stillhet över bilderna. Dom två första är ju dessutom otroligt vackra med sitt jämna fina ljus och lugna pastellfärger..Kul händelse dessutom.
Mvh/Gunte..
Svar från Khalad 2021-02-09 00:09
Tack för det Gunte, det här var precis på nyåret, den vintern vr både kall och snörik :-)