Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

ENKELBECKASIN

***

Vad i fridens namn ska dom ha den där långa näbben till?

Aha!

.....näbben är nästan oproportionerligt lång .... står det i min stora fågelbok om enkelbeckasiner, jag antar det är en sån.

*

*

*

***

Inlagt 2022-04-12 19:37 | Läst 871 ggr. | Permalink

"Så fint med enkelbeckasinerna! De ser onekligen lite oproportionerliga ut med sina långa näbbar. Jag såg ovanligt många förra sommaren men ingen i år än så länge. Hälsningar Lena"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Samma reflektion gjorde jag idag. Och la märke till att en liten skuggskiftning i fjolårsgräset femtio meter bort reflexmässigt höjde kikaren och, jovisst, ett par beckasiner. "Utrustningen" funkar fortfarande. Fina bilder!
/Gunnar S
Svar från Khalad 2022-04-13 18:41
Hej Gunnar, för mig var det första gången jag medvetet noterade dom, jag är ju inte fågelfotograf fast det är skoj att prova då och då. Tack för fin kommentar!
När jag började på SJ hittade jag en skadad enkelbeckasin på spåren. Ena vingen hängde men det såg inte ut att vara någon större skada. Jag tog hem den, satte den i en gammal fågelbur som jag fyllde med 1.5 dm jord. Plockade så mycket mask som jag kunde hitta och blandade i jorden. Till sist en mugg med vatten i ena hörnan.
Hade buren på bordet utanför fönstret. Tittade långa stunder för att se hur den skulle göra. Den drog flera gånger upp en mask som den sedan doppade i vattnet innan den åt.
Sten
Joakim88 2022-04-12 20:54
Spännande läsning om hur den gjorde. Överlevde den/ kunde den flyga tillslut?
Sten Björklund 2022-04-12 20:57
Släppte den på en myr och den flög så länge jag kunde se den. Det var en kul upplevelse.
Sten
Svar från Khalad 2022-04-13 18:44
Fin historia, roligt att det slutade bra! Som du vet är jag ingen fågelfotograf men tycker det ändå är roligt att prova då och då. För mig är det dessutom lärorikt då och då som här då jag lär mig känna igen nya arter. Tack Sten!
Vilka härliga bilder Björn. Bild nr 2 var verkligen något extra. Heller aldrig sett förut så detta var kul att få se :-)
Svar från Khalad 2022-04-13 18:46
Tack för det Joakim. Som du vet kan jag egentligen inget om fåglar och men tycker det är roligt att försöka fota ibland, alltid lär jag mig något!
Fina bilder, jag brukar inte se dom varje år ens.. Deras fantastiska 'spelläte' från de bakre utspärrade stjärtfjädrarna när dom flyger är ju fantastiskt! Längesedan jag hörde det också..
Hälsn!

Finns här: https://sverigesradio.se/artikel/2777870
Svar från Khalad 2022-04-13 18:48
Tack för det Jan! Du vet att jag inte kan så mycket om fåglar (heller), 'ändå är det roligt att då och då försöka. Här lärde jag mig dessutom en för mig ny fågel!
Hej Björn.
Jag kan inte lägga till något intressant om fåglar, men jag kan ändå gilla ditt foto på Beckasienen.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2022-04-13 18:49
Tack Erik, jg gör mina försök då och då!
Så fint med enkelbeckasinerna! De ser onekligen lite oproportionerliga ut med sina långa näbbar. Jag såg ovanligt många förra sommaren men ingen i år än så länge.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-04-13 22:21
Tack Lena, för mig är det första gången jag ser dom medvetet:-)
Bra verktyg för att nå till dom godaste godsakerna..Minns Beckasinen från barndomen när det "spöklika" ljudet var det enda som störde sommarkvällens tystnad nere vid sjön.
HaD/Gunte..