Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DOVERSTORP - LANDSKAP

***

Därnere går Linköpingsvägen, 215 alltså. Via den och sen över Vånga eller ut på E4 och till Malmslätt pendlade jag 23 år. 2x7 = 14 mil per dag. Det trivdes jag bra med, trots tiden det tog. Här står jag på "lilla" vägen, 1152, och tittar ner på Linköpingsvägen. Fälten utanför Doverstorp sträcker sig i mjuka bågar ner mot stora vägen. Jag har allt gillat vyn härifrån. När som helst kommer sångsvanarna rasta på fälten, en och annan trana också. Men nu dröjer det väl någon eller några veckor, just nu har vi fått 15 cm nysnö och det snöar fortfarande. Bilden tog jag i fredags förra veckan, då när det fortfarande var uppåt tio grader på dagarna.

*

Landskap hör fortfarande till mina favoritmotiv. Lite ett bortglömt område idag, kanske anses det för enkelt och vanligt. Själv tycker jag landskap inte är så enkelt som det kan verka. Också här måste ljus och motiv samverka och detaljer att studera finnas för att bilden ska locka ögat att stanna till.

*

*

***

Inlagt 2023-03-07 22:57 | Läst 639 ggr. | Permalink

"Hej Björn. Meget smutk log klassisk landskabsfoto. Med både forgrund, mellemgrund og baggrund - gillas mycket. Med mange venlige hilsener fra Erik."


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det är ju en sträcka att köra varje dag, Malmslätt känner jag igen som F3. Jag hade bara 2,5mil i varje riktning, men det var ut och in till Göteborg så det tog sin tid det också, men jag lyssnade alltid på ljudböcker så det var inte bortkastad tid. Lyssnar fortfarande alltid på ljudböcker i bilen (och bara där) men nu är det fågelturer mm som är målet. Vacker vy över landskapet
Svar från Khalad 2023-03-08 22:09
Hej Peter, det tog en timme i vardera riktningen. På mornarna lyssnade jag mest på radio. Nyheterna, sportnytt, kulturkvarten gjorde att jag kände mig lagom uppdaterad när jag kom till jobbet!
Landskapsfoto är en konst och absolut inte lätt. Du får ofta till fina landskap samt några andra här bland bloggarna. Här är det en plats med mjuka böljande vågor både på åkrarna och de olika trädridåerna, dessutom skuggor som samspelar snyggt. Jag tycker nog att 7 mil är väl långt enkel resa och är glad att jag bara har drygt 2 mil. Idag i värsta snöovädret.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2023-03-08 22:12
Hej Lena, som vanligt är ljuset bäst på mornar och kvällar, tack! Resorna blev en vana och som du vet gillar jag att köra bil. Men såklart kändes det att resorna till och från jobbet tog i det närmaste två timmar varje vardag.
Vilken härlig bild. Landskap är för mig det svåraste att få till... Som du skriver måste ljus och motiv samverka och det måste finnas någon berättelse...
Hälsningar Halina
Svar från Khalad 2023-03-08 22:12
Tack Halina, instämmer!
Hej Björn.
Meget smutk log klassisk landskabsfoto. Med både forgrund, mellemgrund og baggrund - gillas mycket.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Khalad 2023-03-08 22:13
Tack för det Erik!
Det är verkligen snygga böljor i landskapet här, både på fälten men även i skogen bakom. Snyggt och med fint ljus!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2023-03-08 22:14
Det låga ljuset ger ofta mer liv i bilden, tack Bjarne!
Vackert böljande landskap, fältet och björkskogen i harmoni..
Mina 13 km hem kl. 01.30 var en ren pina att hålla sig vaken när jag jobbade..
HaD/Gunte..