Advertisement
Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

COLA PÅ BURK

***

Mer komplicerat är det inte. Livet alltså. Köp en cola på burk får du se. Man blir glad i hela kroppen. För att inte tala om ansiktet. Vaddå, jag? Är det jag som gör det komplicerat? Du menar förra bloggen? Jamen det var ju då ju. Nu är nu och här är här.  

Jag ser att jag brutit mot en av Gösta Skoglunds regler, ni minns väl att man inte ska ha flaggstänger eller gatlyktor som växer upp ur huvudet på folk? Inte exakt så här, men Vilmas huvud blir liksom delat av kanten på markisen, ena bakgrundshalvan är ljus himmel, andra är mörkt markistyg. Fast ni ser väl att den halvfulla burkens ljusa och mörka halvor korresponderar med bakgrunden fastän speglat. Jag funderade länge på hur jag skulle få till kompositionen just så......

*

*

***

Inlagt 2019-08-03 22:32 | Läst 1555 ggr. | Permalink

"Ser inte direkt några störande strån här inte..fast cola som är så gott.Därför tillåter jag mig bara att köpa sådana endast ett par gånger om året..Glad bild av njutande colatjej.. Mv/Gunte.."


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
He he, ja dessa regler.. tur att du hade din nya 24:a och ett fantastiskt motiv så att det ändå blev riktigt bra!
Hälsn!
Svar från Khalad 2019-08-04 22:51
24:an är ett fynd, den glädjer mig kontinuerligt! Och jag kommer väl ihåg att du har ett finger med i spelet att det blev den - jag var ju lite osäker om jag skulle satsa på deras 12-24 eller den här, du pekade tydligt på den här, tack! I ärlighetens namn hade det kanske blivit så ändå, men jag fick helt klart draghjälp :-) / Björn T
ehrsa 2019-08-04 23:11
He he, nä jag ska inte ta åt mig nån ära.. Men jag kanske har tryckt lite på känslan mina tre fasta kortare brännvidder gett mig, och då är det största bländaröppningen med sitt korta skärpedjup, men också möjligheten till foto i svagt ljus som verkligen haft betydelse med de fasta objektiven som också har stor bländaröppning! Minns att jag provade att 'gatufota' i mellandagarna mellan jul och nyår i Gamla Stans mörka gränder en mulen vinterdag för ett par år sen.. även det gick att göra med mitt 50 mm. f/1,4.. med bibehållen hyfsat lågt ISO.. sånt imponerar! Det är lätt att glömma att halva året är väldigt mörk.. och jag kan bara upprepa, det där objektivet ger superkvalitet på bilderna som du visar upp, dessutom ofta med ett vackert kort skärpedjup och en fin bakgrund! Sånt syns direkt på en bild som är tagen med riktigt bra 'utrustning'.. Roligt att det blev så bra!
Hälsn!
Fast jag håller inte med riktigt, oaktat grad av skämtsamhet och ironi i texten. Visst kan det vara fel med en lyktstolpe som växer upp ur huvudet, men inte här. Det är en levande bild och livet (och fotografier) är mer än linjer och mörka respektive ljusa fält som delar.
Så jag tycker inte markisen spelar nån roll, det finns mer i bilden än så om man ser till helheten. //GöranR.
Svar från Khalad 2019-08-04 23:01
Jamenvisst! Inte bara kan vara fel, nästan alltid fel skulle jag säga. Och jag skulle varit väldig mkt gladare om inte bakgrunden varit delad här.....Självklart är inte alla regler fel eller ens onödiga, snarare är dom flesta bra regler som jag instämmer i. Däremot tycker jag att ibland blir liksom reglerna i sig viktigare än själva bilden, det gillar jag inte, och det är vad jag försöker ironisera lite mot, tack Göran!
Ser inte direkt några störande strån här inte..fast cola som är så gott.Därför tillåter jag mig bara att köpa sådana endast ett par gånger om året..Glad bild av njutande colatjej..
Mv/Gunte..